Primăria Suceava a băgat aproape două milioane de euro în cea mai mare catedrală din provincie

Primăria Suceava va aloca suma de 200.000 de lei pentru catedrala Nașterea Domnului la data de 29 noiembrie 2018. Banii sunt destinați pentru executarea lucrărilor de pictură, confecționare mobilier, catapeteasmă și vitralii, precum și pentru construire corp administrativ – social în incinta parohiei.

Catedrala din Suceava, cea mai mare din provincie, și a doua din țară după Catedrala Mântuirii Neamului, a fost sfințită în urmă cu trei ani de zile. Din anul 2004 şi până la sfințire, Consiliul Local Suceava a acordat, confrom primarului Ion Lungu, pentru lucrările de la Catedrala cu hramul Naşterea Domnului suma de 1,8 milioane de euro. Între timp, municipalitate a mai alocat și alte sume de bani, totalul ajungând undeva la două milioane de euro.

Catedrala „Nașterea Domnului” din Suceava, cunoscută și sub denumirile Catedrala Ortodoxă din Suceava sau Catedrala Arhiepiscopală din Suceava, este un lăcaș de cult ortodox construit în perioada 1991 – 2015 în municipiul Suceava. Dimensiunile construcției sunt impunătoare: aproximativ 70 de metri lungime, 20 de metri lățime și 80 de metri înălțime.

Sursa foto: www.radiotop.ro

Adauga comentariu