Primăria Suceava a fost dată în judecată de Poliția Locală Zalău, după ce un polițist local nu a fost în stare să transcrie corect CNP-ul unui sucevean din buletin în procesul verbal

Pe rolul Tribunalului Suceava a fost înregistrat dosarul cu numărul 2568/86/2020. În acest dosar, reclamantul este Poliția Locală Zalău, iar pârtul Primăria Suceava, a arătat cotidianul Sălajul Liber în urmă cu câteva zile.

La data de 15 octombrie 2020, a avut loc primul termen de judecată, dar și ultimul, după ce judecătorii de la Tribunalul Suceava le-au transmis polițiștilor locali din Zalău să se adreseze Judecătoriei Suceava, deoarece solicitarea lor nu privește Tribunalul.

Pentru a afla ce are de împărțit Poliția Locală Zalău cu Primăria municipiului Suceava, reporterii cotidianului Ziar de Suceava au încercat să afle părerile primarului din Zalău, primarului din Suceava și șefului Poliției Locale Zalău.

Contactat telefonic, Călin Horvat, șeful Poliției Locale Zalău, ne-a spus că pentru informații cu privire la acel dosar, trebuie să trimitem o solicitare scrisă pe adresa instituției conduse de el. Solicitarea a fost trimisă pe adresa Poliției Locale Zalău, dar Horvat nu a considerat că ar fi o prioritate cooperarea cu presa suceveană. Cel mai probabil șeful Poliției Locale Zalău a ales să profite de faptul că are dreptul să trateze cu indiferență o astfel de solicitare timp de 10 zile.

Pe urmă, am încercat să luăm legătura cu Ionel Ciunt, primarul municipiului Zalău, dar acesta nu a fost de găsit.

Având în vedere că funcționarii publici din Zalău nu ne-au fost de folos, am încercat să luăm legătura cu edilul Sucevei, Ion Lungu, care se pare ca a scos numerele reporterilor Ziar de Suceava din lista numerelor blocate. Întrebat cu privire la acest dosar, primarul Sucevei a spus că habar nu are despre motivul pentru care Poliția Locală Zalău ar da în judecată Primăria Suceava.

Până la urmă, reporterii cotidianului Ziar de Suceava au aflat care este motivul pentru care Poliția Locală Zalău a insistat să se judece cu Primăria Suceava. Se pare că un sucevean a săvârșit o contravenție sau i-a supărat pe niște polițiști locali din Zalău, iar cei din urmă s-au hotărât să-i aplice o amendă. Polițiștii locali nu s-au lăsat copleșiți de faptul că individul în cauză provine de la sute de kilometri distanță și au început să completeze procesul verbal pentru a-i aplica suceveanului o amendă. Polițiștii locali, care lucrează pentru Primăria Zalău, nu au fost în stare să copieze corect CNP-ul contravenientului în procesul verbal. După ce polițiștii locali au dat cu stângu-n dreptul în încercarea de a-l învăța minte pe sucevean, instituția condusă de Călin Horvat a cerut sprijinul Primăriei Suceava, dând-o în judecată pentru a afla CNP-ul corect al suceveanului în cauză. 

În timp ce reporterii Ziar de Suceava așteptau un punct de vedere al Poliției Locale Zalău, cotidianul Sălajul Liber a reușit să afle un punct de vedere din partea Poliției Locale Zalău, privind motivul pentru care a fost dată în judecată Primăria Suceava.

Așadar, din cauza unui polițist local care nu a fost în stare să transcrie niște cifre dintr-un buletin într-un proces verbal, Poliția Locală Zalău a rămas cu buza umflată fiind nevoită să plătească cheltuielile de judecată, fără a primi CNP-ul suceveanului pe care voia să-l amendeze.

 

Adauga comentariu