Primăria Suceava îi sprijină pe șoferii indolenți care parchează pe trecerile de pietoni și în intersecțiile din municipiul reședință de județ. Conducerea orașului nu pare a fi impresionată de evenimentele rutiere produse din această cauză

Conducerea municipiului Suceava continuă să își arate dezinteresul asupra binelui comunității. Șleahta lui Ion Lungu îi lasă pe cetățeni să sfideze legislația și în același timp să pună în pericol viața altor oameni, fie ei pietoni, șoferi sau pasageri în vreun autovehicul.

Vă amintim faptul că, în cartierul Obcini există cel puțin două intersecții deosebit de periculoase. Periculozitatea acestora o reprezintă faptul că mulți șoferi indolenți și multe șoferițe indolente parchează aiurea îngreunând considerabil vizibilitatea șoferilor care încearcă să se încadreze de pe străda fără prioritate pe cea cu prioritate. În cauză este vorba despre intersecția străzii Strațiunii cu strada Victoriei și intersecția străzii Viitorului cu strada Victoriei.

În cazul ambelor intersecții, de ani de zile, autoritățile îi lasă pe șoferi să își parcheze mașinile pe trecerile de pietoni din zonă și pe porțiunea dinspre trecerile de pietoni spre interiorul intersecției. 

Polițiștii locali, pe care primarul Ion Lungu îi plătește generos din banii contribuabililor, sunt trimiși să împartă avertismente în parbrizele mașinilor parcate aiurea în intersecțiile respective, doar după ce în acele intersecții au loc accidente cu răniți. Aceste avertismente sunt împărțite câteva zile, poate chiar o săptămână, iar pe urmă totul se dă uitării, iar șoferii sunt lăsați în continuare să parcheze după bunul plac pe trecerile de pietoni și între trecerile de pietoni și intersecție.

De exemplu, în luna februarie, în intersecția străzi Strațiunii cu strada Victoriei, un copil de șapte ani a fost lovit de o mașină chiar pe trecerea de pietoni. În acest caz, cel mai probabil, cel puțin un autoturism era parcat pe respectiva trecere de pietoni, fapt ce ar fi îngreunat foarte mult vizibilitatea șoferului. În urma acestui eveniment polițiștii locali au semănat câteva sancțiuni în parbrizele mașinilor lăsate anapoda. 

În urma acelui accident nimic nu s-a schimbat, cu excepția faptului că au fost montate indicatoare cu ”STOP”. Acele indicatoare sunt absolut inutile, având în vedere faptul că, pentru a se asigura corespunzător din partea stângă și din partea dreaptă, șoferul trebuie să pătrundă aproape complet în intersecție.

Ca dovadă a inutilității acelor indicatoare stau toate tamponările ce au avut loc în aceste intersecții de la montarea marcajelor cu ”STOP” și până astăzi.

Având în vedere faptul că autoritățile prezintă un interes fals asupra siguranței cetățenilor, și acesta doar după ce au loc evenimente grave, putem înțelege faptul că, de la primar și până la polițiștii locali, toți susțin evenimentele rutiere neplăcute, fie că este vorba despre o mașină avariată, o persoană lovită sau una omorâtă.

Siguranța oamenilor nu pare a se afla printre prioritățile de pe lista Primăriei Suceava. Dacă ar fi reprezentat o prioritate, probabil conducerea instituției ar fi luat în serios această problemă și ar fi folosită mai des autoplatforma pe care Primăria a cumpărat-o pentrua ridica mașinile parcate neregulamentar.

Se interzice oprirea voluntară a vehiculelor:

  • în locul unde este instalat indicatorul "Trecere pentru pietoni" sau pe marcajele de traversare pentru pietoni ori la mai puţin de 25 m înainte şi după acestea;
  • în intersecţii, inclusiv cele cu sens giratoriu, precum şi în zona de preselecţie unde sunt aplicate marcaje continue, iar în lipsa acestora, la o distanţă mai mică de 5 m de colţul intersecţiei;

Adauga comentariu