Primăria Suceava a început anul cu un excedent bugetar de aproape 3,5 milioane de lei

Primăria municipiului Suceava au început anul cu un excedent bugetar de 3,43 de milioane de lei. Conform reprezentanților administrației locale banii ar fi fost încasați la finalului anului 2018 și nu au mai putut fi cheltuiți.

Totuși, cei de la Primărie vor repartiza suma de 2,44 de milioane de lei secțiunii de dezvoltare a bugetului local, iar suma de 967.791 va fi folosită pentru a acoperi temporar golurile de casă.

„Cu cele 2,44 milioane de lei astfel repartizate, nu vom mai avea nicio datorie la secţiunea dezvoltare. Deci, cu aceşti bani plătim ultimele facturi pe care le aveam în sold la această secţiune. Astfel, avem o situaţie relativ bună comparativ cu alţi ani, datoriile fiind foarte reduse, ceea ce ne dă speranţe de realiza cât mai multe cu bugetul din 2019. Avem posibilitatea să folosim banii din credit şi excedentul bugetar înregistrat, ca urmare a faptului că s-au încasat mai mulţi bani înspre sfârşitul anului şi nu i-am mai putut cheltui. Deci, am putea spune că semne bune anul are”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Printre obiectivele care ar intra în execuţie în anul acesta se numără podul de peste râul Suceava, noul sediu al TPL din Burdujeni, sera floricolă şi ştrandul de la Iţcani.

 

Adauga comentariu