Primăria Suceava a obținut autorizația de construire pentru amplasarea soclului și bustului fostului primar Franz Des Loges, în valoare de circa 25.000 de euro

Astăzi, Primăria Suceava a obținut autorizația de construire pentru amplasarea soclului și bustului primarului Sucevei în perioada 1891 - 1914, Franz Des Loges.

„Lucrarile de construire vor fi executate pe baza documentatiei tehnice vizată spre neschimbare, intocmita si verificata conform legislației în vigoare, cu respectarea prevederilor Legii 10/1995 privind calitatea în construcții și cu respectarea condițiilor impuse prin avizele si acordurilor obtinute. 
Pe timpul lucrărilor nu se va perturba circulația rutieră și pietonală. Se vor lua măsuri de protecție a circulației în zonele în care se lucrează.
Se vor respecta prevederile HG nr. 300/2006 modificata cu privire la cerintele minime de securitate si sanatate pentru toate santierele temporare sau mobile si celelalte prevederi ale legislatiei in vigoare cu privire la securitatea muncii. In mod deosebit se va avea in vedere identificarea zonelor de risc care vor fi semnalizate si asigurate conform legislatiei in vigoare. Pe toata durata executiei lucrarilor se vor lua masuri pentru protectia imobilelor invecinate. Orice prejudicii produse unor terte persoane juridice sau fizice în perioada de executie a lucrarilor de construire sau constatate dupa executia acestora cad în sarcina constructorului”, se arată în scopul autorizației de construire.

Bustul fostului primar al Sucevei, Franz Des Loges, va fi amplasat în fața unității administrative locale. Inaugurarea acestuia va avea loc la data de 27 noiembrie 2021.

Vă amintim faptul că Primăria municipiului Suceava plătește circa 25.000 de euro pentru a pune în fața Primăriei Suceava bustul din bronz al fostului primar Franz Des Loges și peste 1.500 de euro pentru amplasarea soclului și bustului menționat.


Adauga comentariu