Primăria Suceava susține că a capturat de pe străzile orașului peste 340 de câini vagabonzi, în acest an: „A arunca o coajă de pâine, nu te face iubitor de animale”

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi a vorbit despre problema câinilor vagabonzi de pe străzile municipiului reședință de județ.

Acesta a spus că în acest an au fost luați de pe străzi peste 340 de câini. Chiar și așa, în orice cartier din oraș pot fi observate „brigăzi” de câini vagabonzi, care hoinăresc și își fac de cap în voia cea bună.

Conform viceprimarului, în prezent sunt probleme cu adopțiile deoarece acum se adoptă doar câini din Ucraina.

„Din nefericire, unii nu înțeleg că locul câinilor nu este pe stradă. A arunca o coajă de pâine, nu te face iubitor de animale. Am făcut un apel la suceveni și nu numai, mă refer și la cei din jurul municipiului Suceava, să ducă câinii în adăpostul din lunca Sucevei. Anul acesta, au fost capturați de pe străzi 346 de câini, din care au fost adoptați 265 în acest an. Acum avem 499 de câini în adăpost. În 2021 au fost capturați 653 de câini, adoptați 594 și la sfârșitul anului erau 412 în adăpost. (...) Primim câinii în adăpost, numai să nu mai fie lăsați pe străzile din municipiul Suceava. Noi tot îi strângem și tot apar câini. Bineînțeles, în adăpostul din lunca Sucevei se fac sterilizări continuu. Toți sucevenii care vor să sterilizeze câini, indiferent de perioada anului, pot să meargă în adăpost și vor avea câinii sterilizați”, a spus Lucian Harșovschi.

Vă amintim că, în această lună, trei câini vagabonzi au vandalizat un autoturism parcat. Patrupezii și-au înfipt colții în elementele de caroserie ale mașinii.


Comentarii

Cetatean

28.07.2022 02:29

Este plin orasul!!! Pe serpentine exact la iesirea secundara de la Eden Garden o satra de 8 bucati de 2 luni stabilita acolo...

Adauga comentariu