Primăria Suceava trimite astăzi spre Cernăuți cel de-al șaptele transport cu produse alimentare: „Noul transport trimis conține produse alimentare, aproximativ 5 tone, de strictă necesitate făină albă, mălai, zahăr și ulei de floarea soarelui”

Edilul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat faptul că astăzi va pleca spre Cernăuți cel de-al șaptelea transport cu produse alimentare.

De la începutul războiului, Primăria Municipiului Suceava le-a trimis ucrainenilor peste 30 de tone de alimente.

„Astăzi va pleca al șaselea transport cu ajutoare umanitare în Ucraina, la Cernăuți.
Noul transport trimis conține produse alimentare, aproximativ 5 tone, de strictă necesitate făină albă, mălai, zahăr și ulei de floarea soarelui.
Până în prezent am trimis peste 30 tone de produse alimentare la Cernăuți.
Am avut o întâlnire cu autorități locale din Franța, din apropierea Parisului, împreună cu doamna profesor universitar Sanda Maria-Ardeleanu, în calitate de reprezentant al Alianței franceze, în prezența domnului subprefect Cristian Șologon, în care ne-au cerut să-i sprijinim să ducă ajutoare umanitare în Ucraina și în mod special la Cernăuți.
Le-am arătat disponibilitatea noastră în acest sens.
Am discutat acest lucru și la Comitetul Director al AMR din România, de a ajuta orașe din Ucraina și Republica Moldova, în aceste momente dramatice. Ca urmare a discuțiilor avute, municipiul Cluj Napoca, se va înfrăți cu orașul Cernăuți și va trimite ajutoare umanitare acolo.
Rămânem alături de poporul ucrainean în aceste momente cumplite datorită acestui război nedrept și imprevizibil.
Mulțumim Fundației <Sânge pentru România> care ne asigură și de această dată transportul gratuit la Cernăuți.
Să ne rugăm la Dumnezeu să se termine cât mai repede această tragedie”, a spus Ion Lungu.

Adauga comentariu