Primăria Suceava va monta camere de supraveghere pentru a-i urmări pe cetățeni când aruncă gunoiul

Primăria Suceava va monta camere de supraveghere care vor filma în permanență noile containere de gunoi. Această metodă a fost luată pentru a-i convinge pe suceveni să-și arunce gunoiul corespunzător, adică selectiv, fracția uscată în containerul cu capac galben iar fracția udă în containerul cu capac negru.

„După toate campaniile de informare realizate, privind modul corespunzător de depozitare a deșeurilor, am trecut la o nouă etapă!

Am aprobat, în cadrul ședinței de consiliu, bugetul pentru instalarea camerelor de supraveghere video pentru toate punctele de colectare. În acest fel vom putea monitoriza și interveni în timp real acolo unde se vor constata abateri de la legislația în vigoare, dar și ulterior, prin urmărirea imaginilor înregistrate. Camerele vor fi integrate în sistemul de supraveghere video existent în municipiul Suceava. Acest proiect are ca scop și responsabilizarea cetățenilor în ceea ce privește modul în care realizează colectarea selectivă”, a spus Lucian Harșovschi, viceprimarul Sucevei.

Adauga comentariu