Primăria Vatra Moldoviței, condusă de afaceristul Virgil Saghin, pune drujbele pe mai mulți copaci din zonă

Conform SEAP, în urma unei licitații, Primăria comunei Vatra Moldoveiței, condusă de Virgil Saghin membru PNL, a alocat suma de 19.800 de lei (4.062,04 euro), fără TVA, către SC Gresie Moisa SRL, din localitatea Ciumârna, pentru „servicii exploatari forestiere”.

În descrierea licitației este menționat faptul că exploatările forestiere se vor desfășura pe partida 1613504 și pe partida 1701010. De această dată, detaliile privind metri cubi de lemn care vor fi extrași din partidele menționate nu au mai fost făcute publice.

Pe SEAP nu sunt prea multe informații cu privire la această licitație.

Informațiile au fost preluate de pe SEAP.

SC Gresie Moisa SRL voia să își facă gater printre casele oamenilor

Administratorul societății comerciale Gresie Moisa SRL este Dorel Moisa. În trecut, cotidianul Ziar de Suceava a scris despre faptul că Moisa ar fi intenționat să ridice un gater foarte aproape de gospodăria unui fost profesor din satul Ciumârna, comuna Vatra Moldoviței. Această intenție l-a nemulțumit pe fostul profesor. Mai multe informații despre această întâmplare puteți afla dând click AICI.

Transport ilegal de material lemnos

În luna ianuarie a anului 2020, polițiștii suceveni  au depistat un transport ilegal de material lemnos. Încărcătura ar fi trebuit să ajungă de la SC Gresie Moisa SRL la SC Oticons SRL. Mai multe informații despre acestă întâmplare puteți afla dând click AICI.

Virgil Saghin, primar și afacerist

Primarului Virgil Saghin, membru PNL, este asociat al societății Dan-Gigi SRL, care are ca obiectiv de activitate „taierea si rindeluirea lemnului”. Firma menționată este administrată de soția edilului, Brândușa Saghin.

Afaceri cu combustibil

În trecut, prin intermediul firmei sale, Saghin a vândut combustibil Primăriei comunei Moldovița, condusă de Traian Iliesi.

Soția primarului din Moldovița este un fel de verișoară cu primarul din Vatra Moldoviței, bunicul soției lui Traian Iliesi fiind frate cu bunicul lui Virghil Saghin.

În Vatra Moldoviței, localnicii știu despre familia Saghin că ar avea o benzinărie sub numele de Valcan.

Pe SEAP, SC Dan-Gigi SRL are trecut și e-mail-ul, respectiv „pensiunea_valcan@yahoo.com”. Deci, este probabil ca familia primarului din Vatra Moldoviței să aibă și o pensiune cu vreo patru margarete.

Afaceri cu lemne

În ultima zi a lunii februarie a anului 2020, polițiștii suceveni i-au încurcat socotelile edilului din Vatra Moldoviței. Oamenii legii au interceptat atunci un transport ilegal de lemne.

Pe avizele pe care șoferul le-a dat polițiștilor era menționată SC Dan-Gigi SRL ca fiind expeditorul transportului ilegal.

Respectivul transport era o înțelegere între firma SC Dan-Gigi SRL și SC Saniral SRL. Ultima societate menționată este a unui afacerist care nu se mai satură de ilegalități, respectiv Ionuț Ursu.

Alte știri despre acest subiect:

Polițiștii suceveni i-au încurcat socotelile primarului din Vatra Moldoviței. Oamenii legii au interceptat un transport ilegal de lemne

Primăria Vatra Moldoviței, condusă de afaceristul Virgil Saghin, va tăia mai mulți copaci cu ajutorul firmei unui patron cu „relații” în Poliție

Primăria Vatra Moldoviței, condusă de afaceristul Virgil Saghin, va tăia peste 170 mc de lemn dintr-o pădure. Firma unui patron cu „relații” în Poliție se va ocupa de exploatare

 

 

 

 

 

Adauga comentariu