Primăria Vatra Moldoviței, condusă de afaceristul Virgil Saghin, va tăia mai mulți copaci cu ajutorul firmei unui patron cu „relații” în Poliție

Conform SEAP, în urma unei licitații, Primăria comunei Vatra Moldoveiței, condusă de Virgil Saghin membru PNL, a alocat suma de 19.932 de lei (4.119,71 euro), fără TVA, către SC Nico Forest SRL pentru „servicii exploatari forestiere”.

În descrierea licitației este menționat faptul că exploatările forestiere se vor desfășura pe partizile 1620931, 1620946, 1620955 și 1620963.

Pe SEAP nu sunt prea multe informații cu privire la această licitație.

SC Nico Forest SRL, patronată de un individ care are „relații” în Poliție și face ce vrea

Societatea comercială Nico Forest SRL este din satul Paltinu, comuna Vatra Moldoviței, județul Suceava.

Nico Forest SRL are ca obiect de activitatea „exploatarea forestiera”.

Conform ultimei actualizări de pe portalul listafirme.ro, în anul 2018, cifra de afaceri a acestei firme a fost de 944.576 de lei, profitul net a fost de 32.454 de lei. În acel an, societatea avea opt angajați.

Administratorul acestei firme este Nicolaie Sauciuc, care este trecut și la asociați.

Nicolaie Sauciuc este cunoscut nu doar în comuna sa de domiciliu, respectiv Vatra Moldoviței, ci și în municipiul Câmpulung Moldovenesc, unde localnicii par să nu-l prea aibă la suflet.

La începutul lunii martie a acestui an, câțiva localnici din Câmpulung Moldovenesc l-au acuzat pe Sauciuc de faptul că ignoră cu bunăștiință regulile rutiere, dar și cele de bun simț.

Individul obișnuia să-și parcheze mașina unde avea chef, fără a îi păsa dacă blochează accesul în curțile oamenilor sau dacă incomodează traficul rutier.

Nicolaie Sauciuc este cunoscut ca fiind prieten bun cu Vasile Reabschi, șeful Poliției din municipiul Câmpulung Moldovenesc și rudă cu un polițist rutier din localitate, respectiv Andrei Drăniceru.

Virgil Saghin, primar și afacerist

Primarului Virgil Saghin, membru PNL, este asociat al societății Dan-Gigi SRL, care are ca obiectiv de activitate „taierea si rindeluirea lemnului”. Firma menționată este administrată de soția edilului, Brândușa Saghin.

Afaceri cu combustibil

În trecut, prin intermediul firmei sale, Saghin a vândut combustibil Primăriei comunei Moldovița, condusă de Traian Iliesi.

Soția primarului din Moldovița este un fel de verișoară cu primarul din Vatra Moldoviței, bunicul soției lui Traian Iliesi fiind frate cu bunicul lui Virghil Saghin.

În Vatra Moldoviței, localnicii știu despre familia Saghin că ar avea o benzinărie sub numele de Valcan.

Pe SEAP, SC Dan-Gigi SRL are trecut și e-mail-ul, respectiv „pensiunea_valcan@yahoo.com”. Deci, este probabil ca familia primarului din Vatra Moldoviței să aibă și o pensiune cu vreo patru margarete.

Afaceri cu lemne

În ultima zi a lunii februarie a anului 2020, polițiștii suceveni i-au încurcat socotelile edilului din Vatra Moldoviței. Oamenii legii au interceptat atunci un transport ilegal de lemne.

Pe avizele pe care șoferul le-a dat polițiștilor era menționată SC Dan-Gigi SRL ca fiind expeditorul transportului ilegal.

Respectivul transport era o înțelegere între firma SC Dan-Gigi SRL și SC Saniral SRL. Ultima societate menționată este a unui afacerist care nu se mai satură de ilegalități, respectiv Ionuț Ursu.

 


Informațiile au fost preluate de pe SEAP și listafirme.ro.

Adauga comentariu