Primăria Vatra Moldoviței împădurește comuna. Familia edilului are un gater

Primăria comunei Vatra Moldoviței a atribuit direct un contract în valoarea de 19.254,96 de lei (3.986,95 euro), fără TVA, societății comerciale PADUREA DE ARGINT SRL pentru „lucrări de împădurire”.

Conform SEAP, licitația a fost încheiată la data de 12 mai 2020.

Descrierea achiziției este următoarea: „lucrari de impadurire, reimpadurire, revizuirea plantatiilor, completari, descoplesirea plantatiilor in padurile primariei Vatra Moldovitei”.

Livrarea va avea loc în „padurile comunei Vatra Moldovitei”.

Primăria Vatra Moldoviței ar fi trebuit să plătească:

  • 5.000 de lei pentru „completari”;
  • 6.700 de lei pentru „reimpaduriri si impaduriri integrale + revizuiri”;
  • 8.860 de lei pentru „descoplesiri”.

Conform calculelor ofertantului, unitatea administrativă ar trebui să plătească în total 19.254,96 de lei, fără TVA.

Primar și afacerist

Primarul comunei Vatra Moldovița este Virghil Saghin, cunoscut în localitate și pentru afacerile sale.

Luna trecută, cotidianul Ziar de Suceava, a publicat articolul intitulat „Primăria Vatra Moldoviței, condusă de afaceristul Virgil Saghin, va tăia mai mulți copaci cu ajutorul firmei unui patron cu <relații> în Poliție”, în care a fost scoasă în evidență o achiziție de-a Primăriei Vatra Moldoviței, publicată pe SEAP.

Primarului Virgil Saghin, membru PNL, este asociat al societății Dan-Gigi SRL, care are ca obiectiv de activitate „taierea si rindeluirea lemnului”. Firma menționată este administrată de soția edilului, Brândușa Saghin.

Afaceri cu combustibil

În trecut, prin intermediul firmei sale, Saghin a vândut combustibil Primăriei comunei Moldovița, condusă de Traian Iliesi.

Soția primarului din Moldovița este un fel de verișoară cu primarul din Vatra Moldoviței, bunicul soției lui Traian Iliesi fiind frate cu bunicul lui Virghil Saghin.

În Vatra Moldoviței, localnicii știu despre familia Saghin că ar avea o benzinărie sub numele de Valcan.

Pe SEAP, SC Dan-Gigi SRL are trecut și e-mail-ul, respectiv „pensiunea_valcan@yahoo.com”. Deci, este probabil ca familia primarului din Vatra Moldoviței să aibă și o pensiune cu vreo patru margarete.

Afaceri cu lemne

În ultima zi a lunii februarie a anului 2020, polițiștii suceveni i-au încurcat socotelile edilului din Vatra Moldoviței. Oamenii legii au interceptat atunci un transport ilegal de lemne.

Pe avizele pe care șoferul le-a dat polițiștilor era menționată SC Dan-Gigi SRL ca fiind expeditorul transportului ilegal.

Respectivul transport era o înțelegere între firma SC Dan-Gigi SRL și SC Saniral SRL. Ultima societate menționată este a unui afacerist care nu se mai satură de ilegalități, respectiv Ionuț Ursu.


Informațiile au fost preluate de pe SEAP și listafirme.ro.

Adauga comentariu