Primarul comunei Satu Mare l-a bătut pe un consilier local chiar în curtea instituției: „Mi-a călcat tatăl în picioare la propriu pentru simplu fapt că i-a cerut socoteală despre banii alocați pentru îmbunătățirea comunei”

Ieri, un incident extrem de grav a avut loc pe raza comunei Satu Mare. Adrian Lavric, primarul PSD din localitate, l-a bătut pe consilierul local USR PLUS Silvestru Bălan Rădăuți, în urma ședinței de consiliu local în care cei doi au avut mai multe schimburi de replici.

La data de 26 mai 2021, în jurul orei 11.30, Secția de Poliție Rurală nr. 3 Marginea a fost anunțată prin 112 despre faptul că o persoană a fost agresată, în curtea Primăriei comunei Satu Mare.

Echipajul deplasat la fața locului a constatat că Silvestru Bălan Rădăuți, consilier local USR PLUS, de 61 de ani, după ce a participat la ședinta de consiliu, a intrat într-un conflict verbal cu Adrian Lavric (PSD), primarul comunei Satu Mare, în vârstă de 45 de ani, acesta din urmă lovindu-l pe consilier, în zona feței și a spatelui.

Consilierul local a fost transportat la Spitalul din Rădăuți pentru acordarea de îngrijiri de specialitate.

Victima nu a depus plângere până la acest moment, însă polițiștii s-au autosesizat și au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de purtare abuzivă.

Primarul Adrian Lavric confirmă episodul violent, însă susține că doar l-a îmbrâncit pe consilierul local Silvestru Bălan Rădăuți.

„Consilierul Bălan mi-a adus mai multe acuzații, făcându-mă printre alte și hoț. L-am îmbrâncit, îmi pare rău, nu am putut să mă controlez, dar am fost provocat”, a declarat primarul Adrian Lavric.

Consilierul local Silvestru Bălan Rădăuți a precizat că îl va da în judecată pe edilul din comuna Satu Mare.

„M-a așteptat la poartă și m-a luat la pumni, am căzut, și m-a lovit cu picioarele în coloană. L-a deranjat adevărul. Intenționez să-l dau în judecată”, a arătat consilierul local Silvestru Bălan Rădăuți.

Fiica lui Silvestru Bălan Rădăuți a avut o reacție dură pe rețelele de socializare la adresa primarului Adrian Lavric.

„Acest personaj, primar al comunei Satu Mare, județul Suceava, mi-a călcat tatăl în picioare la propriu pentru simplu fapt că i-a cerut socoteală ce s-a întâmplat cu banii alocați pentru îmbunătățirea comunei. Menționez ca tata – Bălan Silvestru Rădăuți, este consilier al acestei comune. La încheierea ședinței de astăzi, <<domnul primar>> l-a urmărit pe tata pana la ieșirea din instituție, agresandu-l fizic. Unde trăim????!!!!! Tata este in spital și nu își simte picioarele. În ce țară trăim????????? Eu ii promit pe aceasta cale <<domnului primar>> ca lucrurile nu rămân așa, ca va plăti pentru ce a făcut”, a precizat Otilia Stan.

Adauga comentariu