Primarul din Fălticeni s-a mutat dintr-o locuință socială într-alta, schimbând doar etajul din același bloc

Cătălin Coman, primarul municipiului Fălticeni, locuiește într-o locuință socială încă din anul 2003. Acesta își are domiciliul pe strada Izvor din urbea fălticeneană. Recent, Cătălin Coman a făcut schimb de locuință cu Ovidiu Alexandrescu, edilul mutându-se de la apartamentul 12 la cel cu numărul 5. Practic, primarul fălticenean a schimbat doar etajul blocului în care locuiește de peste 16 ani.

Conform ultimei sale declarații de avere, Coman a încasat un salariu anual de 66.267 de lei. La venituri, Coman a trecut și salariul soției și alocațiile celor doi copii, deși pe tabelul de la asociația blocului de locuințe sociale este trecută o singură persoană.

                                    Blocul în care locuiește primarul Cătălin Coman

Primarul din Fălticeni avea în conturi peste 400.000 de lei și totuși el nu vrea să-și achiziționeze o locuință proprie, beneficiind de „bunăvoința” instituției pe care o conduce.

Conform art. 42 din Legea nr.114/1996, actualizată 2019: „ Au acces la locuință socială, în vederea închirierii, familiile sau persoanele cu un venit mediu net lunar pe persoană, realizat în ultimele 12 luni, sub nivelul câștigului salarial mediu net lunar pe total economie, comunicat de Institutul Național de Statistică în ultimul Buletin statistic anterior lunii în care se analizează cererea, precum și anterior lunii în care se repartizează locuința. Venitul net lunar pe familie se stabilește pe baza declarației de venit și a actelor doveditoare, potrivit prevederilor legale”.

În plus, anul trecut, pe un teren ce se întinde pe o suprafață de aproape un hectar, la inițiativa viceprimarului din Fălticeni, Constantin Bulaicon, s-a obținut documentația de urbanism în vederea construirii unui cartier de locuințe, beneficiari urmând a fi Stan Alexandru Cosmin, Rădulescu Liliana și Coman Gheorghe Cătălin.

Comentarii

Vasile popa

19.03.2020 07:14

Merita e sarac 1ha
de pamint ,casa si alte afeceri.din banul public nu vedeti cum se luctraza la strazi lucrari de mintuiala .sa luat dreptul nimeni nu verifica?

Adauga comentariu