Primarul din Vicovu de Sus a rămas fără mandat după ce a comis două accidente mortale

Ieri, prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, a emis ordinul de încetare a mandatului înainte de termen în ceea ce îl privește pe Gheorghe Schipor, primarul orașului Vicovu de Sus.

Interesant este faptul că Schipor va putea candida la alegerile locale din 27 septembrie 2020 pentru un nou mandat, însă chiar dacă va fi ales riscă să nu mai fie întâiul gospodar al orașului Vicovu de Sus.

La data de 24 august a.c., Gheorghe Schipor a fost condamnat de Curtea de Apel Suceava la un an și 10 luni de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă.

Edilul a fost trimis în judecată de procurori pentru ucidere din culpă, în cazul unui accident mortal petrecut tocmai în 3 aprilie 2009. Aflat la volanul unui Mercedes, Schipor a încercat să depășească o Dacie, într-o zonă cu depășirea interzisă, cu care a intrat în coliziune.

În urma impactului, o femeie aflată în autoturismul Dacia a murit pe loc iar șoferul mașinii a fost rănit ușor.

Primarul Gheorghe Schipor abia îşi recăpătase permisul de conducere, după ce fusese condamnat la un an de închisoare cu suspendare, tot pentru un accident rutier.

La data de 5 martie 2006, maşina condusă de Gheorghe Schipor, un Opel Vectra, a derapat şi a ajuns într-un arbore de pe marginea drumului european 85, în zona localităţii Pătrăuţi.

În urma impactului violent cu pomul, unul dintre pasageri, Constantin Breabăn (24 de ani), aflat pe bancheta din spate, a suferit mai multe leziuni care i-au provocat moartea.

Pentru ucidere din culpă, primarul din Vicovu de Sus a fost condamnat la un an cu suspendare şi permisul i-a fost anulat. Ulterior condamnării, Gheorghe Schipor a susţinut din nou examenul pentru obţinerea permisului auto şi a fost declarat admis.

Adauga comentariu