Primarul Loghin învins în instanță de cele 34 de persoane pe care le-a lăsat fără loc de muncă în Primăria Rădăuți: „S-a făcut dreptate! Angajații Primăriei Rădăuți, semnatari ai acțiunii, disponibilizați de domnul primar Loghin, se reîntorc la serviciu”

Tribunalul Suceava a suspendat și anulat Hotărârea de Consiliu Local 144/2021 a Primăriei Rădăuți prin care 34 de persoane au rămas fără loc de muncă.

Decizia nu este definitivă, putând fi făcut recurs în termen de cinci zile de la comunicare pentru capătul de cerere privind suspendarea şi în termen de 15 zile de la comunicare pentru capătul de cerere privind anularea. 

Avocatul Traian Andronachi, fostul manager al Spitalului Municipal Rădăuți, le-a reprezentat pe cele 34 de persoane împotriva primarului Bogdan Andrei Loghin și a Consiliului Local Rădăuți.

„Este încă o dovadă a faptului că în acest caz vorbim despre un abuz evident și intenționat al consilierilor locali și nu numai. Iar instanța nu doar că a suspendat aplicarea HCL 144/2021, ci pur și simplu a decis anularea ei, ceea ce arată că ne aflăm în fața unor nereguli grosolane. În acest caz nu au fost consultate public corect sindicatele sau persoanele vizate, iar în plus nu se respectă legislația minimală în materie, și anume că nu există avizele instituțiilor îndrituite, sau, conform legislației în materia restructurărilor în domeniul culturii, că HCL-urile se adoptă cu votul a două treimi. Dacă această hotărâre rămânea în vigoare, Primăria Rădăuți nu doar că nu ar fi economisit bani, ci ar fi cheltuit suplimentar. În concluzie, este o soluție legală și temeinică și aștept că oamenii din conducerea Primăriei Rădăuți să o pună în aplicare cât mai rapid”, a declarat avocatul Traian Andronachi în presa locală.

„S-a facut dreptate! Angajatii primariei Radauti, semnatari ai acțiunii, disponibilizati de dl primar Loghin, se reintorc la serviciu”, a mai spus Traian Andronachi.

 

 

Adauga comentariu