Primarul Lungu recunoaște că închide ochii când vede mașini parcate pe spațiul verde pentru a nu și-i pune în cap pe proprietarii autoturismelor: „El spune: <Bun, nu am voie pe spațiul verde, dă-mi parcare unde să parchez>”

Ieri, în cadrul ședinței Consiliului Local al municipiului Suceava, consilierul Dan Ioan Cușnir l-a atenționat pe primarul Ion Lungu despre faptul că pe spațiile verzi din municipiul reședință de județ se parchează autoturisme în voia cea bună. Cușnir i-a arătat edilului situația unui sucevean care a pus stăpânire pe o porțiune din spațiul verde. Consilierul local i-a spus edilului că, posesorul unui autoturism marca Dacia Logan este atenționat să își mute mașina când se taie buruienile din zonă, iar pe urmă este lăsat să parcheze înapoi pe spațiul verde.

„Se întâmplă niște fenomene nelalocul lor. Adică, când cei de la Diasil se duc să tundă iarba, găsesc mașini parcate pe spațiul verde, îl roagă pe proprietar să își dea mașina deoparte, cosesc iarba, o strâng, după care proprietarul își pune iar mașina pe spațiul verde.

Abordarea corectă ar fi: Diasilul să anunțe departamentul de specialitate din Primărie, departamentul de specialitate să anunțe Poliția Locală și să se ia măsuri. 

Nu putem tolera mașini parcate pe spațiul verde”, a spus Dan Ioan Cușnir.

Răspunsul edilului Lungu a fost unul pe lângă subiect. Deși consilierul local a vorbit clar, fără cuvinte „sofisticate” și/sau bâlbâieli, primarul nu a înțeles mesajul lui Cușnir: „Aici e vorba și de bun-simț, domnul consilier, până la urmă. Sigur că oamenii toți aruncă cu pietre în Primărie că nu e curat în oraș. E corect să fie așa, pentru că administrația trebuie să se ocupe de curățenie. Noi suntem datori să facem curățenia, dar ei să ne ajute să o facem și să o întrețină. Asta este realitatea. Degeaba, dacă sfidezi și pui pe mijlocul spațiului verde mașina ta, pe unde să cosească ăla care vine? Într-adevăr, sunt niște lucruri. Ați punctat corect, cred că trebuie să fim mai operativi în ceea ce privește anunțatul din timp a acestor operațiuni, dar și oamenii trebuie să dea dovadă de înțelegere, de bun-simț, ca atunci când vin în zonă să își mute mașinile.”

Dan Ioan Cușnir: Stați un pic! Ei (n.r. - proprietarii mașinilor) nu trebuie anunțați din timp să își dea mașina de pe spațiul verde. Ei nu au voie să parcheze pe spațiul verde! 

Ion Lungu: Domnul consilier, știu că nu au voie, dar ne întoarcem de unde am plecat. El (n.r. - proprietarul mașinii) spune: <Bun, nu am voie pe spațiul verde, dă-mi parcare unde să parchez.>. Mai avem încă de lucru, dar mergem până acolo, că măcar o regulă de bun-simț...

Cușnir: Domnule primar, v-am trimis niște fotografii de pe telefon. Cazul pe care vi l-am trimis are garaj la parterul blocului, este proprietarul unui garaj și îi este lene să își bage mașina în garaj de ani de zile și o pune pe spațiul verde.

Lungu: Deci îmi dați dreptate că e lipsă de bun-simț aici.

Cușnir: Da, dar pe cei care nu au bun-simț și nu respectă legea nu trebuie să îi tolerăm.

Lungu: O să-i determinăm să o respecte. Mulțumesc!

Adauga comentariu