Primarul Sucevei spune că va face sensuri unice în oraș după ce va primi ultimele 15 autobuze electrice: „Ar trebui să vină în luna septembrie. (...) În cel mai rău caz la începutul anului viitor vom introduce acest nou sistem de circulație”

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat astăzi faptul că proiectul ”Sistem Integrat de management și modelare urbană destinat fluidizării traficului și îmbunătățirii calității vieții”, va fi finalizat până la sfârșitul lunii iulie 2022.

Conform edilului, sensurile unice, în zona analizată, vor fi implementate după ce vor ajunge în Suceava ultimele 15 autobuze electrice.

„Am avut o întâlnire săptămâna trecută cu reprezentanții firmei SC ADURO IMPEX SRL București, care lucrează, în urma câștigării licitației, la elaborarea documentației tehnico-economice aferentă proiectului <SISTEM INTEGRAT DE MANAGEMENT ȘI MODELARE URBANĂ DESTINAT FLUIDIZĂRII TRAFICULUI ȘI ÎMBUNĂTĂȚIRII CALITĂȚII VIEȚII>.
Valoarea contractului este în validare de 630.800 lei fără TVA. Banii fiind asigurați din fonduri europene prin ADR NORD-EST, pe axa de Asistență tehnică”, a spus Ion Lungu.

Activitățile proiectului sunt:

  • Intervenții la starea actuală a carosabilului;
  • Implementarea unui sistem de management al traficului;
  • Dezvoltarea rețelei de piste dedicate circulației bicicletelor;
  • Plantarea de perdele vegetale verzi(aliniamente de arbori și arbuști).

Proiectul vizează două axe:

  • Axa 1 localizată între strada Sofia Vicoveanca și strada Calea Burdujeni.
  • Axa 2 Calea Obcinilor - Bulevardul George Enescu - Zamca-Nicolae Balcescu - Mitropoliei - Petru Rareș - Vasile Alecsandri.

„Proiectul în mare parte este conturat. La Managementul traficului sunt propuse soluții de semaforizare inteligentă, sisteme senzori de parcare, amenajare treceri de pietoni cu semnal controlat precum și montarea unui Sistem Automat de Dirijare a Circulației în vederea realizării <undei verzi>.
Cel mai important lucru propus este sensul unic pentru autovehicule și banda dedicată transport public în ambele sensuri.
De asemenea, va fi realizat un Centru de comandă și control care va funcționa non-stop, 7 zile pe săptămână și va fi montat în încăperile disponibile deasupra parcărilor subterane.
Astfel, pe Calea Unirii în zona Bazarului va fi amplasat un pasaj pietonal subteran și va fi desființată trecerea de pietoni semaforizată din zonă pentru fluidizarea traficului.
Am avut observații și completări care vor fi analizate și corectate până la sfârșitul acestei luni.
De asemenea, până la sfârșitul lunii iulie ne dorim să aprobăm acest nou sistem de management și modelare urbană a traficului în orașul nostru, iar după ce vin cele 15 autobuze electrice de la firma Solaris din Polonia să introducem sensurile unice în zona analizată, respectiv Axa nr. 1 și Axa nr. 2 așa cum au fost prezentate mai sus”, a mai spus Lungu.

Adauga comentariu