Primul turist al țării și-a adus aminte că a retras abuziv decorația oferită Spitalului Județean Suceava și a dat la schimb alte două decorații medicilor Monica Terterliu și Alina Nistor

Șefa Secției de Boli Infecțioase, Monica Terteliu și medicul de Terapie Intensivă COVID Alina Nistor de la Spitalul Județean Suceava au fost decorate de președintele Klaus Iohannis, de Ziua Națională, cu Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Ofițer.

Cei doi medici merită toate aprecierile duse în lupta cu coronavirusul, însă președintele Iohannis, cel dintâi turist al țării, pare că a oferit cele două decorații în semn de compensație pentru decorația retrasă anul trecut Spitalului Județean Suceava.

Primăvara trecută, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind retragerea decorației conferite Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, din cauza gravelor deficiențe în modul în care a fost gestionată criza COVID-19. Președintele decorase spitalul din Suceava în anul 2019 „în semn de apreciere pentru activitatea de asistenţă medicală, precum şi pentru rezultatele obţinute în perfecţionarea actului medical”.

„În temeiul prevederilor art. 94 lit. b) și ale art. 100 din Constituția României, republicată, precum și ale Legii nr. 29/2000 privind sistemul național de decorații, republicată, având în vedere gravele deficiențe în activitate constatate în perioada stării de urgență provocate de pandemia de COVID-19, de natură să anuleze orice rezultate meritorii obținute anterior, a fost retras Ordinul <<Meritul Sanitar>> în grad de Cavaler, conferit prin Decretul nr. 205 din 5 aprilie 2019, Spitalului Județean de Urgență <<Sfântul Ioan cel Nou>> Suceava”, se arăta într-un comunicat de presă al Administrației Prezidențiale.

Adauga comentariu