Principalii candidați la șefia Consiliului Județean Suceava. Gheorghe Flutur pare a fi favoritul clar la alegerile locale din 27 septembrie

Alegerile locale bat la ușă, iar partidele politice și-au ales candidații pentru Consiliul Județean (CJ) Suceava și primăriile din județ. Cotidianul online Ziar de Suceava vă prezintă astăzi cei mai importanți candidați pentru postul de președinte al CJ Suceava.

Gheorghe Flutur, actualul președinte al Consiliului Județean Suceava, candidează din partea PNL pentru un nou mandat. Chiar dacă în perioada pandemiei de coronavirus a fost în centrul unui scandal monstru, Flutur pare a fi principalul favorit în lupta pentru postul de președinte al CJ Suceava. Șeful PNL Suceava a început o campanie furibundă atât în presă cât și prin județ, încercând să-și prezinte reușitele din ultimul mandat.

Mirela Adomnicăi, fostul prefect al județului Suceava, este candidatul PSD la Consiliul Județean Suceava. Directorul autosuspendat al AJOFM Suceava a fost aruncat în luptă de senatorul Ioan Stan, șeful PSD Suceava, căruia i-a fost frică să nu sufere o înfrângere drastică în fața lui Flutur. Probabil sondajele interne au arătat că Mirela Adomnicăi are o notorietatea mult peste Ioan Stan, care este cunoscut doar de rudele sale din zona Fălticeni, deși reprezintă județul Suceava în Parlament încă din anul 2000.

Dan Nichiforel este candidatul USR – PLUS la Consiliul Județean Suceava. Acesta este un personaj atipic, revenit recent în țară după ce a deținut funcții de conducere în companii de succes de pe teritoriul Germaniei și din Statele Unite ale Americii. Candidatura lui Dan Nichiforel nu este văzută cu foarte mare încredere, însă surprize s-au tot văzut în politică.

Bogdan Codreanu este candidatul PMP la Consiliul Județean Suceava. Primarul din comuna Pojorâta a mai intrat în lupta pentru șefia CJ Suceava și la alegerile locale din 2016, însă s-a clasat abia pe locul IV cu un procent de 4,66%. Bogdan Codreanu se bazează în mare parte pe voturile sucevenilor din zona de munte a județului.

Alexandra Harja Samsonescu este candidatul surpriză al celor de la PRO România la Consiliul Județean Suceava. Aceasta este un tânăr antreprenor care vine cu un suflu nou în politica suceveană, cu o viziune axată pe tineri. Precum fostul său coleg de la PSD menționat mai sus, Cătălin Ioan Nechifor, șeful PRO România Suceava, a nu a dorit să intre într-o competiție cu Gheorghe Flutur, chiar dacă l-a învins în trecut.

Octavian Ilisoi este candidatul ALDE la Consiliul Județean Suceava. Medicul veterinar, care este liderul ALDE Suceava, s-a înscris în lupta pentru CJ Suceava după ce filiala ALDE de la Suceava a trecut prin mari schimbări, alegerile locale părând a fi compromise încă din start pentru această organizație.

Cătălina Vartic este candidatul PER la Consiliul Județean Suceava. Directoarea Oficiului Registrului Comertului a părăsit la începutul acestui an barca celor de la PRO România și a ajuns să devină propunerea ecologiștilor la șefia CJ Suceava.  

Aristide Maxim este candidatul Partidului Verde la Consiliul Județean Suceava. Acesta este un personaj cunoscut la nivelului județului prins prisma luptei duse în bătălia ce privește amplasamentul gropii de gunoi din Pasul Mestecăniș. Aristide Maxim este reprezentantul cetățenilor din Pojorâta, care a reușit să opreasă legal deschiderea depozitului ecologic din Pasul Mestecăniș al cărui amplasament a fost ales total neinsiprat.

Campania electorală va debuta la data de 28 august 2020, iar candidații vor avea la dispoziție o lună ca să-i convingă pe suceveni să-i voteze la alegerile locale din data de 27 septembrie a acestui an.

Adauga comentariu