Procurorii DIICOT au descins la Mironu într-un dosar de trafic de persoane și proxenetism

Procurorii DIICOT Suceava au efectuat mai multe percheziții pe raza satului Mironu, din comuna Valea Moldovei. Mai mulți indivizi din comunitatea de rromi sunt acuzați de constituire de grup infracțional organizat, trafic de minori, trafic de persoane și proxenetism.

Suspecții sunt cercetați după ce au racolat mai multe tinere, parte dintre ele minore, din familii dezorganizate sau din centre de plasament, pe care le-au obligat să se prostitueze pentru ei.

Fetele erau mutate dintr-o localitate în alta, pentru ca oamenii legii să nu le poată da de urmă. Astfel, victimele obligate să se prostitueze erau transportate în mai multe localități de pe raza județului Suceava, precum Fălticeni, Gura Humorului, Mălini sau Ostra, unde erau puse să întrețină relații sexuale contra – cost cu diverși clienți.

Aseară, procurorii DIICOT Suceava au emis mai multe ordonanțe de reținere pe numele proxeneților din Mironu, aceștia urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentați Tribunalului Suceava cu propunere de arestare preventivă.

Adauga comentariu