Procurorii DNA vor să reia ancheta în cazul gropii de gunoi din Pasul Mestecăniș

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au solicitat Tribunalului Suceava reînceperea urmăririi penale în cazul gropii de gunoi din vârful Pasului Mestecăniș.

„La data de 13 mai 2021, procurorul ierarhic superior a dispus redeschiderea urmăririi penale, apreciind ca întemeiate cele două plângeri formulate împotriva soluţiei de clasare. Motivele care au stat la baza infirmării soluţiei iniţiale se regăsesc în cuprinsul art. 335 din Codul de Procedură Penală, care priveşte”, a transmis reprezentanții DNA solicitării unui ziar local din Suceava.

În cazul în care în ședința programată în luna iunie 2021, judecătorul Tribunalului Suceava va admite cererea procurorilor DNA, cei din urmă vor putea relua ancheta.


Groapa de gunoi din Pasul Mestecăniș 

Una dintre cele mai mari aberații construite pe raza județului Suceava cu bani proveniți de la Uniunea Europeană este cu siguranță groapa de gunoi din Pasul Mestecăniș.

În vara anului 2010, Consiliul Local Pojorâta a dispus transferul unui teren cu o suprafață de nouă hectare în posesia Consiliului Județean Suceava.  Pe respectivul teren a fost construit depozitul ecologic de deșeuri de la Pojorâta.

Acest proiect a fost blamat încă de la început atât de locuitorii din zonă, cât și de mai toți sucevenii. Localnicii, în frunte cu Aristide Maxim, s-au luptat în instanță cu Consiliul Județean Suceava și au reușit să anuleze definitiv hotărârea de consiliu local prin care s-a dispus transferul terenului pe care a fost construită groapa de gunoi din Pasul Mestecăniș, în primăvara anului 2016.

În toama aceluiași an, Consiliul Local Pojorâta a dispus din nou transferul terenului în posesia CJ Suceava. Hotărârea a fost din nou atacată în instanță și culmea a fost din nou anulată, însă deocamdată decizia nu este una definitivă.

Proiectul în baza căruia a fost construită groapa de gunoi este plin de greșeli și gândit pe fugă sau deloc. Impactul asupra turismului și a sănătății oamenilor din Valea Putnei este unul destul de puternic, însă pare că nu a fost luat în calcul de nimeni de la CJ Suceava.

Pentru a construit o asemenea absurditate, administrația județeană a primit de la Uniunea Europeană suma de 27 de milioane de lei, bani ce ar trebui înapoiați celor de la UE, dacă proiectul nu va avea finalitatea dorită.

Alte știri despre acest subiect:

Cea mai mare aberație construită în România cu bani europeni a ajuns la faza de recepție a lucrărilor

Autorizația de construire a gropii de gunoi din Pasul Mestecăniș suspendată de către Tribunalul Suceava

Dosarul ce privește anularea hotărârii prin care s-a dispus transferul terenului pe care s-a construit groapa de gunoi din Pasul Mestecăniș va fi mutat la altă curte de apel

Consiliul Județean Suceava continuă să se lupte în instanță cu sucevenii, folosindu-se chiar de banii cetățenilor

Autorizația de construire a gropii de gunoi din Pasul Mestecăniș rămâne suspendată până la finalul procesului

Groapa de gunoi din Pasul Mestecăniș riscă să devină un dezastru ecologic: „Proiectul gropii de gunoi din vârful muntelui e o aberație, un lung șir de ilegalități și abuzuri, o bombă cu ceas”

Flutur chiar vrea să deschidă cu orice preț cea mai mare aberație construită cu fonduri europene: „Din punctul nostru de vedere s-au parcurs toate etapele”

Dosarul „Mestecăniș” a ajuns la DNA București după ce procurorii anticorupție suceveni au uitat de el în timp ce așteptau un sediu nou de la CJ Suceava

Adauga comentariu