Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc au deschis o anchetă în cazul bărbatului al cărui cadavru a fost încurcat la morga spitalului câmpulungean

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc au deschis o anchetă în cazul bărbatului al cărui cadavru a fost încurcat la morga spitalului câmpulungean.

La data de 27 mai 2020, organele de cercetare penală din cadrul Poliției municipiului Câmpulung Moldovenesc au fost sesizate cu privire la faptul că la aceeași dată a avut loc decesul în condiții suspecte a unei bărbat din Câmpulung Moldovenesc, motiv pentru care, prind ordonanță a fost dispusă începerea urmăririi penale in rem, cu privire la săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă – moarte suspectă. Cadavrul persoanei decedate a fost transportat la morta Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc în vederea efectuării necropsiei.

La data de 29 mai 2020, firma de pompe funebre contactată de aparținătorii persoanei decedate, împreună cu reprezentanții familiei acestuia, s-au prezentat la morga spitalului pentru a ridica trupul neînsuflețit, în vederea înhumării.

A doua zi s-a constatat faptul că angajații spitalului, din eroare, au încredințat alt cadavru reprezentanților familiei persoanei decedate, aceștia din urmă efectuând funeraliile și înhumând cadavrul altei persoane.

Având în vedere situația creată, organele de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc au dispus exhumarea cadavrului și transportarea acestuia la morga spitalului, în vederea clarificării situației create.

În legătură cu situația de fapt descrisă mai sus, urmează ca organele de cercetare penală să efectueze cercetări pentru a se constata dacă în cauză sunt întrunite elementele constitutive ale unei infracțiuni.

Precizăm faptul că până la pronunțarea unei hotărâri definitive de condamnare, toate persoanele implicate se bucură de prezumția de nevinovăție.

Adauga comentariu