Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava protestează față de eliminarea pensiilor de serviciu

Ieri, a avut loc Adunarea Generală a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, pentru a analiza posibilitatea declanşării unui protest având în vedere votul Plenului Camerei Deputaţilor din data de 28 ianuarie 2020, în sensul adoptării proiectului de lege Pl-x nr. 292/2019 privind abrogarea dispozițiilor legale care reglementează dreptul la pensia de serviciu al magistraţilor, din perspectiva încălcării independenţei şi afectării statutului constituţional al procurorilor, precum şi punctul de vedere al personalului auxiliar  şi conex de specialitate din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava şi al parchetelor din subordine, privind abrogarea dispozițiilor legale care reglementează dreptul la pensia de serviciu al personalului auxiliar de specialitate din instanţe si parchet.

În unanimitate, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava prezenţi la Adunarea generală au apreciat că modificările legislative aduse prin votul exprimat în cadrul Plenului Camerei Deputaţilor din data de 28 ianuarie 2020, în sensul adoptării proiectului de lege Pl-x nr. 292/2019 privind abrogarea dispozițiilor legale care reglementează dreptul la pensia de serviciu al magistraţilor sunt de natură a afecta grav statutul constituţional al magistraţilor.

Având în vedere toate cele prezentate anterior, Adunarea generală a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, cu unanimitate de voturi, a hotărât:

1. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava urmează a-şi restrânge activitatea la cauzele ce presupun situaţii de urgenţă care urmează a fi apreciate în concret de fiecare procuror;

2. Se reduce programul de primire a plângerilor la 2 ore/zi, respectiv în intervalul orar cuprins între orele 10:00 – 12:00, plângerile, cererile, memoriile urmând a fi depuse la grefa unităţii;

3. Se reduce programul de acordare a audienţelor la 2 ore/zi, respectiv în intervalul orar cuprins între orele 10:00 – 12:00.

Hotărârea Adunării Generale îşi va produce efectele în intervalul 30 ianuarie 2020 – 7 februarie 2020, urmând ca în funcţie de evoluţia situaţia generate de abrogarea dispoziţiilor legale menţionate anterior, să se reanalizeze situaţia şi să se aprecieze cu privire la luarea unor măsuri pe viitor.

Adauga comentariu