Procurorii suceveni l-au trimis în judecată pe un individ care l-a înjunghiat cu un cuțit pe un bărbat care vindea cai pe raza localității Broșteni

Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava a anunțat faptul că ieri, 1 noiembrie 2021, a dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a unui inculpat pentru săvârșirea infracțiunii de „tentativă la omor”.

„În ziua de duminică, 22 august 2021, într-o comună din judeţul Suceava, a fost organizat un târg expoziţional de cai la care au participat atât membrii familiei persoanei vătămate cât şi cei ai familiei inculpatului.

La un moment dat, tatăl inculpatului a avut un conflict verbal cu un grup de persoane din municipiul Baia Mare, persoane care la rândul lor au ca ocupaţie comercializarea cailor. Aflat în apropierea acestor persoane şi cunoscându-i şi pe cei din Baia Mare, persoana vătămată s-a apropiat de tatăl inculpatului şi i-a solicitat să le lase în pace pe respectivele persoane, intervenţia finalizându-se cu o discuţie în contradictoriu cu acesta.

Pentru ca acest conflict verbal să nu degenereze într-o altercaţie, persoana vătămată s-a întors cu spatele la tatăl inculpatului, s-a îndepărtat de acesta vorbind la telefon, iar după ce a parcurs o distanţă de aproximativ 5 m, inculpatul a exercitat asupra persoanei vătămate acte de violenţă cu un un cuţit, în partea laterală dreapta a abdomenului.

Persoana vătămată şi-a scos singură cuţitul din rană şi apoi a strigat către membrii familiei sale, informându-i că a fost înjunghiat.

Auzind strigătele de ajutor ale persoanei vătămate, tatăl şi fratele său s-au apropiat de zona incidentului, ulterior având loc o altercaţie violentă între membrii familiei persoanei vătămate și a inculpatului.

Aflat în apropierea zonei incidentului, un echipaj de jandarmi care asigura măsurile de ordine publică, a intervenit şi a reuşit să izoleze pe membrii celor două familii.

În urma agresiunii persoana vătămată a suferit leziuni care care i-au pus viaţa în primejdie și care au necesitat în vederea vindecării un nr. de 28-30 zile de îngrijiri medicale, agresiunea fiind exercitată cu intenția de a-i suprima viața.

Cauza a fost instrumentată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava împreună cu poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava – Serviciul Investigaţii Criminale și al Poliției Orașului Broșteni.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava.

Adauga comentariu