Profesorul de biologie acuzat că i-ar fi făcut avansuri sexuale unei minore de 14 ani s-a „înrolat” într-o luptă împotriva IȘJ Suceava în urmă cu mai bine de 10 ani

Dragomir Vicențiu Chiseliță (59 de ani), profesorul de biologie și muzică de la Școala din Costâna, acuzat că i-ar fi făcut avansuri sexuale unei adolescente în vârstă de 14 ani, s-a angajat într-o luptă cu Inspectoratul Școlar Județean Suceava în urmă cu mai bine de 10 ani.

Atunci, Chiseliță considera că i s-au făcut mai multe nedreptăți la concursul de titularizare din anul 2008. Acesta susținea faptul că profesorii care aveau note mai mici decât el au fost numiți titulari pe posturi care nu erau scoase oficial la concurs.

În această privință, Dragomir Vicențiu Chiseliță a adunat mai multe documente și le-a adăugat plângerii sale ce a ajuns la polițiștii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor. Supărarea profesorului a apărut după ce a obținut nota 7,50 și a fost repartizat pe un post la Școala Generală Todirești, în timp ce o colegă de-a sa, respectiv Carmen Anda Bosînceanu, care a obținut 6,75 a fost titularizată pe un post de la Școala Generală Salcea, post care nu figura pe „Lista posturilor vacante titularizabile valabile pentru anul școlar 2008-2009”.

„Postul respectiv a fost atribuit ilegal doamnei Bosînceanu. În primul rând el nu a existat pe lista celor scoase la concurs şi apoi aceasta nu avea nota minimă (n.r. - nota 7) necesară titularizării prevăzută de legislaţie. Consider că postul a fost pur şi simplu ascuns, fiind rezervat acestei doamne. Menţionez că în cazul în care acesta era pe lista IŞJ Suceava, în fişa cu opţiuni aş fi completat evident Salcea în loc de Todireşti, o navetă de 20 de kilometri fiind preferabilă uneia de 60 de kilometri”, arăta Dragomir Vicențiu Chiseliță în plângerea înaintată Poliției.

Dragomir Vicențiu Chiseliță a mai reclamat o situație asemănătoare, respectiv ascunderea unui post la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, dar atunci instanța nu i-a dat câștig de cauză.

Prin 2013, în presa locală s-a arătat faptul că dosarul penal privind reclamația profesorului Dragomir Vicențiu Chiseliță a fost „uitat” printr-un sertar al Poliției.

 

Comentarii

Dinel Stoica

21.01.2022 03:19

La Alimentar tot timpul au fost probleme cu posturile de titularizare și suplinire.Sunt scoase doar pentru cine trebuie,altfel ești mazilit.

Adauga comentariu