Profesorul Lazăr Tipa, cetățean de onoare al municipiului Suceava, și-a bătut tatăl

Ieri, pe la ora 16.00, Poliția municipiului Suceava a fost anunțată prin 112 depsre faptul că Lazăr Tipa (60 de ani), localnic, provoacă un scandal monstru la domiciliul său de pe strada Mărășești.

Polițiștii deplasați la fața locului i-au găsit în incinta locuinței respective pe Lazăr Tipa și pe tatăl acestuia, Nicolai Tipa (82 de ani), din Suceava. Bărbatul de 60 de ani, care este profesor de educație fizică și sport la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” din municipiul Suceava, el-a declarat agenților că în urma unor divergențe verbale l-a lovit de mai multe ori cu palma pe tatăl său.

Pe numele lui Lazăr Tipa polițiștii au întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de violență în familie.

Profesorul Tipa Lazăr a fost multiplu campion național și medaliat balcanic și internațional – Campionatul mondial din Oslo, Norvegia și Campionatul European de la Oulu, Finlanda la lupte greco-romane, cu un total de 128 de medalii (aur, argint, bronz) și și-a dedicat întreaga activitate sportului și în special elevilor dornici de performanță.

În vara acestui an, acesta a primit titlul de „Cetățean de Onoare al municipiului Suceava”.

Lazăr Tipa s-a născut la data de 15 septembrie 1958 în Todireşti, a urmat cursurile Liceului „Stefan cel Mare” Suceava, Institutului de Învăţământ Superior Suceava – Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi – Fa­cultatea de Educaţie Fizică şi Sport, fiind şi doctor al Universităţii de Stat de Educaţie Fizică şi Sport din Chişinău.

Sursa foto: www.crainou.ro

Adauga comentariu