Protagoniștii unor scene parcă desprinse din „Las Fierbinți” au fost condamnați la închisoare cu suspendare. Atât victima, cât și agresorul vor presta muncă în folosul comunității

Judecătoria Suceava l-a condamnat pe Constantin Daniel Cherar, cu antecedente penale, la un an și cinci luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunilor de: „furt calificat”, „lovire sau alte violențe” și „conducere a unui vehicul fără permis de conducere”.

De asemenea, a fost condamnat și Dănuț Ferar la un an de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de „conducere a unui vehicul fără permis de conducere”. 

În plus aceștia sunt obligați la 70 de zile de muncă în folosul comunității.

Decizia nu este definitivă. Inculpații au drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.


În anul 2019, mama lui Ferar Dănuț (20 de ani - la acea vreme) a anunțat Poliției faptul că un individ l-a bătut pe fiul său și i-a furat mașina, în apropierea unei crâșme din satul Humoreni, comuna Comănești.

În aceste condiții, un echipaj de poliție s-a deplasat la fața locului. Cu această ocazie au aflat că tânărul de 20 de ani a fost bătut de către Constantin Daniel Cherar (27 de ani - la acea vreme), care i-a furat pe urmă și autoturismul marca Volkswagen Golf, înmatriculat în Bulgaria și parcat în fața crâșmei.

Oamenii legii au constatat faptul că bărbatul de 27 de ani a condus mașina furată spre locuința sa de domiciliu. Acesta nu avea permis de conducere.

După ce polițiștii au efectuat verificări în bazele de date, au aflat că nici partea vătămată nu avea permis de conducere, deși și-a condus mașina de acasă până la crâșmă.

Se pare că totul ar fi pornit după ce Dănuț Ferar și-a parcat mașina în fața barului și a intrat într-un conflict cu Cherar. Aceștia nu se înțelegeau din cauza unei datorii mai vechi, de 500 de lei. La un moment dat, în timpul conflictului, Cherar l-a lovit pe Ferar. Cel din urmă a luat-o la fugă spre casă fără a încuia autoturismul, iar bătăușul nu a ezitat să fure mașina. După ce l-a agresat fizic pe Dănuț Ferar, Constantin Daniel Cherar a urcat la volanul autovehiculului în cauză și profitând de faptul că a găsit cheile în contact, a pornit mașina și s-a dus și el acasă.

Polițiștii s-au dus la domiciliul lui Constantin Daniel Cherar. Acolo se aflau mai multe persoane de etnie rromă care au devenit agresive cu polițiștii când au auzit că trebuie să înapoieze mașina. Oamenii legii s-au văzut nevoiți să solicite sprijinul mai multor echipaje de poliție. Abia așa au reușit polițiștii să îl imobilizeze pe Cherar și să-l ducă la sediul Poliției din Comănești.

Conform procedurilor legale, oamenii legii i-au testat pe cei doi individ cu aparatul etilotest. În cazul tânărului de 20 de ani a rezultatul a fost negativ, în timp ce bătăușul care a furat mașina avea o alcoolemie de 0,16 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Așadar, cei doi indivizi s-au ales cu câte un dosar penal. În cazul lui Cherar, acesta a fost și reținut în arestul IPJ Suceava pentru 24 de ore. Pe urmă individul a fost plasat sub control judiciar.

 

 

 

Adauga comentariu