Protagonistul jafului armat de la cafeneaua din Iaslovăț a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Judecătoria Rădăuți a admis propunerea Parchetului privind dispunerea măsurii arestării preventive față de inculpatul Robert Elisei Boca pentru săvârșirea infracțiunilor de „tâlhărie calificată”, ”nerespectarea regimului armelor și munițiilor” și ”deținerea sau portul fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizării”.

Decizia nu este definitivă. Aceasta poate fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare.


Vă amintim faptul că în seara de 25 ianuarie 2022, Elisei Robert Boca (21 de ani), din localitatea Cajvana, a ajuns în arestul IPJ Suceava. Acesta este protagonistul jafului armat din seara de 24 ianuarie 2021 de la o cafenea din Iaslovăț.

Deoarece cercetările polițiștilor au dus spre acest individ, oamenii legii l-au informat pe procurorului de caz că ar trebui să fie efectuată o percheziție la domiciliul tânărului. După ce solicitarea a ajuns în fața unui magistrat al Judecătoriei Suceava, percheziția a fost efectuată în ziua de 25 ianuarie 2022. În momentul în care Elisei Boca a văzut că polițiștii au ajuns la ușa sa, acesta s-a urcat într-o mașină, în încercarea de a fugi. Spre ghinionul acestuia, polițiștii l-au interceptat și i-au pus cătușele la mâini.

Vă amintim faptul că în seara de 24 ianuarie 2021, în jurul orei 20.30, Poliția orașului Milișăuți a fost anunțată prin 112 despre faptul că un bărbat care purta masca protecție a amenințat o vânzătoare dintr-o cafenea din comuna Iaslovăț și a furat circa 2.000 de lei din casa de marcat a localului.

La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliție, însă din primele verificări se părea că autorul jafului ar fi un tânăr de aproximativ 25 - 30 de ani. Acesta era îmbrăcat cu o geacă de iarnă și avea gluga trasă pe cap și purta mască de protecție, în momentul în care a intrat în cafenea. Individul a scos un pistol, o amenință pe vânzătoare și fură 2.000 lei din casa de marcat, după care a plecat din local.

Până la urmă s-a stabilit faptul că individul a reușit să fure din casa de marcat a cafenelei suma de 1.386 de lei. În cadrul perchezițiilor, polițiștii au descoperit pistolul folosit în timpul jafului și au stabilit faptul că acesta este neletal.

 

 

Adauga comentariu