Protestele disperate ale șcheienilor încep să dea roade. Primarul Andriciuc a fost determinat să tragă lumină pe mai multe străzi din Șcheia

Anul 2021 ar putea reprezenta anul în care una dintre doleanțele localnicilor din satele Șcheia și Sfântu Ilie, respectiv iluminarea străzilor, pare a fi în proces de rezolvare.

După ce mai mulți localnici din comuna Șcheia au protestat în repetate rânduri, unitatea administrativă locală pare să-și dea interesul pentru a găsi soluții în rezolvarea problemelor cetățenilor.

La data de 25 martie 2021, cotidianul Ziar de Suceava arăta faptul că Vasile Andriciuc, primarul comunei Șcheia, începe inventarierea gospodăriilor din Șcheia după ce și-a pus comunitatea în cap.

Se pare că edilul localității încearcă să rezolve și problema iluminatului public de pe mai multe străzi din Șcheia.

Conform SEAP, Primăria comunei Șcheia a alocat suma de 130.000 de lei (26.446,42 euro), fără TVA, pentru studiile de fezabilitate pentru extinderea rețelei de iluminat public pe strada Ilie Pruncu, strada Movilei, strada Aramei, strada Pietroasa, strada Nicolaie Aritonovici, strada Dimitrie Păcurariu, strada Buna Vestire, strada Cetății și strada Petru I Mușat, toate din satul Șcheia, comuna Șcheia.

Pentru aceste studii de fezabilitate, primăria a semnat trei contracte cu SC Conin SRL, din municipiul Suceava. Primul contract este în valoare de 50.000 de lei, al doilea este în valoare de 40.000 de lei, iar cel de-al treilea este în valoarea de 40.000 de lei, valoarea tuturor este fără TVA.

În plus, astăzi, 12 aprilie 2021, Primăria Șcheia a semnat și două contracte pentru servicii de „dirigenție de șantier în domeniul instalațiilor și liniilor electrice”. Primăria ar dori să extindă rețeaua de iluminat public pe strada Făgărașului și pe strada Marcian Viorel, din satul Sfântu Ilie, comuna Șcheia.

Pentru aceste servicii de dirigenție de șantier, unitatea administrativă locală a încheiat două contracte cu SC Els Protect SRL, din comuna Verești. Primul contract este în valoare de 2.000 de lei (406,40 euro), iar al doilea este de asemenea de 2.000 de lei (406,40 euro). Valoarea celor două contracte este fără TVA.

Câteva știri despre protestele localnicilor din Șcheia, din ultima vreme:

Vasile Andriciuc începe inventarierea gospodăriilor din Șcheia după ce și-a pus comunitatea în cap

Datorită strigărului disperat al localnicilor din Șcheia, tărâmul infracționalității, acțiunile polițiștilor suceveni s-au îndesit pe raza comunei. Doi tineri infractori au ajuns în arest din cauza furturilor și tâlhăriilor

Protestatarii din Șcheia l-au asaltat pe ministrul Dezvoltării în fața Palatului Administrativ Suceava: „Fetița mea nu poate să facă școală online”

Comuna Șcheia, tărâmul unde rromii fură din casele localnicilor în voia cea bună. Autoritățile locale se declară învinse spunând că au făcut tot ce au putut: „I-au luat toată instalația termică de cupru din pardoseală, plus instalația electrică”

Rromii din Șcheia au protestat la Primăria din localitate. Edilul Vasile Andriciuc din nou față în față cu concetățenii nemulțumiți: „Dumneavoastră sunteți masochist? Vă place să vă luați șuturi în fund zilnic?”

 

 

Adauga comentariu