Proxeneții unei fete de 16 ani au fost arestați preventiv în urma unor percheziții făcute de procurorii DIICOT Suceava

Tribunalul Suceava a admis propunerea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Suceava și luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpaţii Nicolai Cherar, Eva Cherar și Constantin Juravle pentru comiterea infracțiunii de trafic de minori.

Cei trei sunt din satul Humoreni, comuna Comănești. Ei au fost băgați la „răcoare” în urma unor percheziții făcute de polițiștii de la Brigada de Combatere de Crimei Organizate (BCCO) Suceava sub coordonarea procurorilor DIICOT.

Nicolai Cherar, Eva Cherar și Constantin Juravle sunt acuzați că, în cursul anului 2016, au racolat și obligat să se prostitueze o adolescentă în vârstă de 16 ani.

Cherar a fost amenințat cu un pistol de jucărie de un individ care îi făcea ochi dulci soției sale

La data de 19 noiembrie 2012, la ora 21.54, polițiștii din Dărmănești au fost anunțați prin 112 de către Petrică Negrușeri, din orașul Cajvana, despre faptul că, în timp ce se deplasa cu mașina pe DJ 178 A, pe raza satului Părhăuți, comuna Todirești, a fost blocat în trafic de șoferul unui autoturism, după care a fost amenințat de acesta cu un pistol. La ora 22.32, Nicolai Cherar, din satul Humoreni, comuna Comănești, a reclamat și el faptul că un bărbat a intrat în locuința sa și l-a amenințat tot cu un pistol.

Un echipaj de poliție s-a deplasat la fața locului constatând că cele ce au fost reclamate sunt adrevărate. În urma verificărilor făcute cu sprijinul agenților de poliție din cadrul Postului de Poliție Pîrteștii de Jos, a fost depistat și oprit în trafic mașina respectivă care era condusă de Valentin Samuilă (28 de ani), din municipiul Suceava. Cu această ocazie s-a trecut la efectuarea unei percheziții corporale asupra șoferului, în urma căreia, asupra acestuia a fost găsit un pistol din plastic, de culoare gri cu mâner negru, iar în interiorul autoturismului a mai fost descoperit încă un pistol de acest gen. Samuilă a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Petrică Negrușeri le-a povestit oamenilor legii că la data de 19 noiembrie 2012, în jurul orei 21.50, în timp ce se deplasa cu mașina sa, pe DJ 178 A, pe raza localității Părhăuți, când a ajuns în spatele unui autoturism care circula în același sens, l-a blițat pe șofer pentru a-l face atent că vrea să îl depășească.

În acel moment, individul care conducea mașina din față l-a blocat, a coborât din autoturism și l-a amenințat verbal, după care a scos un pistol. Petrică Negrușeri, s-a speriat astfel că a depășit vehiculul care l-a blocat, continuându-și drumul spre casă, fără a se mai întâlni cu șoferul recalcitrant. Negrușeri a precizat că nu depune plângere sub aspectul comiterii infracțiunii de amenințare.

Mai interesantă este povestea celuilalt bărbat amenințat cu pistolul. Nicolai Cherar le-a povestit agenților că, la data de 19 noiembrie 2012, în jurul orei 22.20, în timp ce se afla acasă împreună cu familia sa, a intrat în locuință o persoană care se numește Valentin și care este din cartierul Burdujeni.

Acesta l-a amenințat că îl omoară, după care l-a invitat în fața porții, respectiv la autoturism de unde a scos un pistol. Ulterior, Valentin s-a urcat în mașină și a plecat spre centrul satului. Nicolai Cherar nu a fost la fel de indulgent ca și Petrică Negrușeri. Acesta a solicitat efectuarea cercetărilor sub aspectul comiterii infracțiunii de amenințare și violare de domiciliu.

Se pare că conflictul dintre Cherar și Samuilă a început în cursul anului 2010. Până atunci, cei doi de religie penticostală, mergeau împreună de ani buni la aceeași biserică până când Cherar a descoperit că Samuilă îi cam face ochi dulci soției sale. De atunci au început să se evite, însă se pare că Valentin Samuilă a mai vrut să o vadă măcar o dată pe nevasta lui Cherar pentru care a făcut o pasiune.

Polițiștii l-au amendat pe Valentin Samuilă pentru faptul că a avut un comportament care a afectat fluența și siguranța circulației, cu suma de 140 lei, însă i-au întocmit și un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de amenințare și violare de domiciliu.

Adauga comentariu