Purtarea măștii de protecție va fi obligatorie până la anul. De pe 15 mai cetățenii nu vor mai avea nevoie de declarație când ies din casă: „Să nu ne imaginăm că vom reveni la normal în 15 mai”

Astăzi, președintele României, Klaus Iohannis a anunțat faptul că românii vor fi obligați să poarte mască de protecție, probabil chiar până la anul. Cetățenii vor fi nevoiți să poarte măștile în spațiile publice închise și în mijloacele de transportul în comun.

„Bună ziua. Dragi români, așa vom arăta după 15 mai în spațiile publice închise și atunci când folosim transportul public în comun (nr. cu mască). Am avut astăzi o nouă întâlnire pentru a începe să detaliem ce am anunțat ieri, așa numitul plan de relaxare

Este vorba de relaxarea măsurilor pe care le-am luat pentru protecția populației și în acest sens vom avea un plan destul de detaliat în scurt timp.

Am considerat că unele din chestiunile care ne privesc pe toți trebuie anunțate din timp. Una dintre aceste măsuri este cea cu masca de protecție.

Am decis astăzi ca după 15 mai toată lumea va fi obligată să poarte măștile în spațiile publice închise și în transportul în comun. Vom putea să renunțăm la purtarea măștii poate la anul.

O a două măsură pe care am decis-o: după data de 15 mai vom renunța la restrângerile care privesc persoane. Deci nu vom prelungi restricțiile de deplasări individuale. Vom putea să ne deplasăm în spații publice fără să declarăm unde și de ce mergem.

Este vorba despre libertatea de mișcare individuală. Evident, pentru protecția populației, multe restrângeri vor rămâne în vigoare. Vor rămâne o vreme interdicțiile pentru adunări publice, pentru manifestări, vor rămâne și alte interdicții în vigoare. 

Până în 15 mai toate restricțiile rămân în vigoare. Până în 15 mai, stați acasă! După 15 mai vom putea să ne mișcăm mai liber. Însă, viața nu va reveni din păcate la normalitatea pe care am cunoscut-o. Vom avea un plan de relaxare în pași, vom stabili care activitate poate să înceapă.

O activitate importantă este cea școlară. Voi avea o întâlnirea cu ministrul Educației pentru a elabora un plan pentru revenirea elevilor la școală. Un plan este necesar și pentru revenirea activității economice.

Să nu ne imaginăm că vom reveni la normal în 15 mai. 

Pas cu pas, după un calendar care ține și de evoluția cazurilor, vom încerca să intrăm într-o nouă normalitate. Pe măsură ce interdicțiile vor fi luate înapoi, răspunderea fiecăruia va deveni mai mare”, a spus Klaus Iohannis.

 

Comentarii

Lamaia

22.04.2020 17:43
Sti ceva mai lasa minciunele hotilor voi credeti ca noi romani nu stimca furat lemne din padure si sa taiati alocatile si piesile la saraci de batrani care sunt bolnavi si cresteri alimentile fructele si toata altele care nu permit sa cupere asa ati zis cu gripa purcina si nu sa intaplat nimic acum ati ventat cu covid 19 casa stam in casa casa puteti fura .nu cerca sa imi dai amenda ca nu platesc cu amenda ma sterg la c.r cand ma c.c

Adauga comentariu