Pușlamaua care la vârsta de 13 ani avea peste 100 de dosare penale a fost „premiată” cu un sejur de doi ani într-un centru educativ

Judecătoria Suceava dispune față de inculpatul Eduard S. măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru educativ pentru doi ani pentru săvârșirea infracțiunilor de furt și participație improprie la fals intelectual.

Decizia nu este definitivă. Față de aceasta se poate face apel în termen de 10 zile de la comunicare.


Vă amintim faptul că, minorul de etnie rromă, la vârsta de 13 ani, ar fi fost sechestrat în anul 2017, în ajunul Paștelui, de cetățenii din Șcheia care s-au săturat să fie furați de către respectivul adolescent. Până la acea vreme, pe numele minorului au fost întocmite nu mai puțin de 104 dosare penale pentru furt, tentativă de furt, distrugere sau alte fapte.

Considerând că polițiștii îi sprijină pe hoți, o mână de localnici din Șcheia l-au prins pe hoțul care i-a terorizat. Aceștia au sunat odată la 112 după ce s-a spart o mașină, iar al doilea apel l-au dat după ce l-au prins pe Eduard S., spunându-le dispecerilor de la 112 că hoțul recunoaște fapta și a înapoiat rucsacul. Păgubiții au mai arătat că deși au sunat de două ori la 112, polițiștii nu și-au făcut apariția, însă când romii au apelat la 112, imediat au apărut la locul cu pricina. Ei au mai arătat că au mers la minor acasă pentru a cere actele din rucsac, nu și banii din interior, nefiind vorba despre sechestrare.

Amintim că la data de 15 aprilie 2017, la ora 11.53, polițiștii din Șcheia au fost anunțați prin 112 despre faptul că, în jurul orei 11.45, membrii familiei lui Vasile – Daniel Ciobotaru, de 40 de ani, din comuna Scheia, l-au introdus forțat într-o mașină pe Eduard S., de 13 ani, din aceeași localitate, după care l-au dus la locuința acestora, unde îl bat.

În urma cercetărilor făcute de polițiști a reieșit că la data de 15 aprilie 2017, în jurul orei 11.45, în timp ce ­E­duard S. se afla în localitatea Șcheia, în cătunul de rromi, a fost ajuns din urmă de Rami Cucut, de 41 de ani, care conducea un autoturism Volkswagen Passat, în care se mai aflau Ilie – Daniel Ferar, de 21 de ani și fratele acestuia, Vasile – Dragoș Ferar, de 19 ani, ambii din comuna Șcheia. Din urmă a venit și Vasile – Daniel Ciobotaru, tatăl ulti­milor doi, care conducea un autoturism Opel Astra. Vasile Daniel Ferar i-a reproșat lui Eduard S. faptul că în noaptea de 14 spre 15 aprilie 2017, împreună cu alți consăteni, ar fi sustras un rucsac ce aparține concubinei lui Rami Cucut, din autoturismul acestuia. Imediat, Eduard S. a fugit prin curtea locuinței lui Constantin Stancu, ajungând în curtea lui Nicolae Stancu, de 32 de ani, din aceeași localitate, cei doi fiind unchii săi. Rami Cucut și-a continuat deplasarea cu mașina, iar Vasile – Daniel Ciobotaru și-a schimbat direcția de mers cu propriul autoturism, astfel că amândoi l-au înconjurat pe Eduard S. în apropierea locuinței lui Nicolae Stancu.

Din autoturismul Volkswagen Passat au coborât Vasile – Daniel Ferar și Vasile – Dragoș Ferar. Cei doi au pătruns fără drept în curtea locuinței lui Nicolae Stancu, unde l-au prins de mâini pe Eduard S. și contrar voinței acestuia și a opunerii sale efective, l-au introdus cu forța în autovehicul. După ce l-au băgat în mașină, Rami Cucut a condus către locuința lui Vasile – Daniel Ciobotaru, timp în care Ilie – Daniel Ferar și Vasile – Dragoș Ferar îi aplicau lovituri lui Eduard S., acesta fiind ținut între cei doi pe bancheta din spate. Ajunși la destinație, Ilie – Daniel Ferar și Vasile – Dragoș Ferar l-au luat pe Eduard S. și l-au băgat cu forța în casă, unde, în prezența lui Rami Cucut și Vasile Daniel Ciobotaru, au început să îi aplice lovituri cu pumnii și picioarele peste corp. Cei patru îi reproșau lui Eduard S. că a spart geamul de la autotu­rismul lui Rami Cucut și din interior a furat un rucsac, moment în care Rami Cucut i-a aplicat o lovitură cu dosul palmei în zona pieptului lui Eduard S. Când patrula din cadrul Poliției comunale Scheia a ajuns la fața locului, în curte se aflau Rami Cucut și Vasile – Dragoș Ferar, iar din locuință au ieșit pe rând Vasile – Daniel Ferar, Ilie – Daniel Ciobotaru și Eduard S. În acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de „lipsire de libertate în mod ilegal”, „lovire sau alte violențe” și „violare de domiciliu”. Polițiștii au dispus continuarea urmăririi penale față de Ilie Daniel Ferar și Vasile Dragoș Ferar sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „lipsire de libertate în mod ilegal”, „lovire sau alte violențe” și „violare de domiciliu”. Cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore. Aceștia au fost prezentați procurorului de serviciu, care a dispus înlocuirea măsurii reținerii luată față de aceștia cu măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile. 

Adauga comentariu