Putin a pierdut războiul

Chiar dacă va călca în picioare Ucraina, nu o va zdrobi. În plus, ”mafiotul cu benzinărie” și-a ridicat în cap o lume întreagă. Cu consecințele de rigoare.

Sâmbătă noaptea, UE şi toţi partenerii săi internaţionali, au confirmat decizia de a elimina Rusia din reţeaua internaţională de comunicaţii bancare, cu precizarea că depozitele Băncii Centrale a Rusiei vor fi „paralizate” şi, cum spunea Ursula von der Leyen, asta „va duce la îngheţarea tranzacţiilor pe care doreşte să le opereze şi va împiedica această Bancă Centrală a Rusiei să-şi lichideze depozitele din conturi”.

Un mesaj similar a transmis şi Casa Albă care a anunţat „impunerea de măsuri restrictive care să împiedice Banca Centrală a Rusiei să-şi folosească rezervele internaţionale într-un mod care să reducă efectul sancţiunilor”. Sunt vizate rezervele internaţionale ale Băncii Centrale a Rusiei în valoare de 643 miliarde dolari, rezultate în mare măsură (şi amplificate în ultimii ani) prin vânzarea de petrol şi gaze la preţurile artificial modificate tocmai datorită şantajului efectuat de ruşi la adresa ţărilor europene dependente de livrările Gazprom.

Din păcate, ”Putler” a târât și Rusia în această mizerie. Poporul rus nu merită sărăcia în care trăiește, nu merită sărăcia și izolarea în care va trăi.

Eu nu am să pricep niciodată cum, la ordinul unor terminați biologic (și neterminați educațional), sute de mii de copii se duc să-și piardă mamele, iubitele, vitorul?

Ce legi nedemne le dau dreptul unor borfași politico-economic ca, în numele statului, al Patriei Mamă, să invadeze alte Patrii Mamă, să-și trimită copiii să omoare și să fie omorâți de alți copii, doar că au ei afaceri neterminate cu alți borfași politico-economic?

De ce nu-i lasă pe borfași să-și rezolve singuri problemele, ”în parte”, cum se zice. Să se închidă cu crosele de golf într-o sală și să-și care în freză până nu mai pot. Deșeul cu față umană care iese pe picioarele lui din sală va fi declarat învingător și va avea câștig de cauză.

După câteva reprize de genul acesta, imbecilii lumii, răriți cu crosa de golf, poate au să vadă lucrurile mai limpede, poate au să înțeleagă că nimic nu-i îndreptățește să dispună la discreție numai de viața altora. Că este clar, acum, acești neterminați nu realizează cum întrerup destinele altora, fără să și le riște pe ale lor.

Până la acest război de agresiune. Declanșat stupid și fără rost de către ”Putler” în numele păsăricilor de sub cupolă: că NATO vrea să-i ia vilele șamd. Are să-i ia totul Moartea, indiferent cum va veni aceasta: într-un ceai, în intervalul dintre fereastra deschisă de la etajul opt și caldarâmul Patriei (în numele căreia și-a făcut mendrele), în vârful cartușulului de 7,62 și alte metode cu care și-a vaccinat și își vaccinează opozanții contra ”Bolii Gurii Bogate” acest ”Putler”. O face de mult, dar n-a băgat nimeni în seamă decât purcoiul de bani din mâinile sale însângerate.

N-au contat cecenii măcelăriți. Georgienii și azerii umiliți cu Patria sfârtecată, sirienii tocați din avion, câte minciuni a inventat să fure Crimeea, Donbasul și câte alte mizerii a făcut acest neterminat în ultimul sfert de veac de când a emanat în fruntea Rusiei din laboratoarele sulfuroase ale KGB-ului.

Banii lui au fost buni. Șefii de state zise ”democratice” au stat la masă cu mafiotul bătăuș și au făcut afaceri profitabile cu el. Plătite generos. Că mafiotul e la fel de generos cu cei loiali, cât de dur e cu cei care-l critică. Se numește narcisism și delir de providență (de trimis al lui Dumnezeu pe Pământ), e identic egal în paranoia și nebunie posesivă de la Gingis Han pornind. Am văzut boala măreției și la Petru cel Mare, la Ludovic al XIV-lea, la Napoleon, Bismark, Lenin, Stalin, Pol Pot, toți ceușeștii, kimiirrahații și mă-tațedunii lumii.

Tancurile și rachetele lui ”Putler” sunt anihilate de Facebook, Twitter, Instagram, Discord. Băieții de la ”Anonymus”, care i-au pus câtece patriotice ucrainene la tembeliziunile Lui naționale, l-au făcut iremediabil de râs.

Putin vorbește și-l aud doar papagalii lui – și ăia o parte deja îi părăsesc corabia.

Restul lumii vede o agresiune stupidă într-un loc în care de 70 de ani a fost pace; cât de interpretabilă a fost aceasta în timpul Războiului Rece, tot pace a fost.

Restul lumii vede cum sunt lovite ținte civile, cum au fost trimiși carne de tun copii neinstruiți, prost echipați pe care-i lasă tancu-n drum. Vede amărți de soldați ruși care fură mâncare (nu băutură) din magazinele ucrainene. Mâncare, că sunt prost echipați și prost aprovizionați.

Degeaba dă ”Putler” cu bombardeaua, aceste imagini îl fac de toată minunea, îl umplu de ridicol.

Așa că poate învinge armata ucraineană (așa, pas cu pas, cum ne spun analiștii de conjunctură), dar el e adevăratul pierdant al acestui război. Unul umplut de ridicol, marginalizat, demonizat, ținut în cușca lui cea vastă pe nume Rusia, fără dreptul de a mai vedea restul lumii decât maxim printre gratiile închisorii de maximă securitate în care a transformat Rusia, sau în excursie cu tancul când îl apucă turbarea.

Și, gata!

Adauga comentariu