Putneanul care și-a înjunghiat finul cu un briceag pentru că i-ar fi furat niște bani a fost condamnat la patru ani de închisoare

Tribunalul Suceava l-a condamnat pe Petru Dănuț Lucaci, aflat sub măsura preventivă a controlului judiciar, la patru ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de „tentativă la omor”.

Inculpatul este obligat să îi plătească lui Ionuț Adrian Aga suma de 1.500 de lei cu titlul de despăgubiri și 20.000 de lei cu titlul de daune morale. 

Decizia nu este definitivă. Părțile pot face apel în termen de 10 zile de la comunicare.


Vă amintim faptul că la data de 11 februarie 2021, la ora 02.25, polițiștii au fost anunțați prin 112 de către Cristian G. cu privire la faptul că un tânăr a fost agresat de către nașul său.

În baza sesizării, un echipaj de poliție s-a deplasat la locul indicat de către apelant, iar din primele verificări a reieșit faptul că Ionuț – Adrian Aga (17 ani) și Cristian G., ambii din comuna Putna, se aflau la domiciliul lui Petru – Dănuț Lucaci (48 de ani), din aceeași localitate, unde consumau băuturi alcoolice. La un moment dat, Lucaci, fiind într-o stare avansată de ebrietate, a observat că i-ar lipsi o sumă de bani, iar atunci s-a iscat un conflict spontan între el și Aga Ionuț-Adrian A., în urma căruia, bărbatul a scos din buzunar un briceag de dimensiuni mici, cu care l-a agresat pe adolescent, provocându-i o plagă de circa 2 – 3 centimetri.

Pentru a nu degenera conflictul, Cristian- G. și Ionuț – Adrian A. au părăsit locuința lui Petru – Dănuț Lucaci, deplasându-se spre locuința persoanei vătămate. Când au ajuns la locuința adolescentului de 17 ani, Cristian G. a sunat la 112 pentru a solicita intervenția unei ambulanțe și a unui echipaj de poliție.

Minorul a fost preluat de un echipaj SAJ Rădăuți, care i-a acordat îngrijirile medicale și apoi a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Suceava, în stare stabilă hemo – dinamic, fiindu-i acordate îngrijiri medicale de specialitate. Ca diagnostic preliminar s-a stabilit plagă înjunghiată zonă torace.

Din discuțiile purtate cu acesta, a reieșit faptul că Petru – Dănuț Lucaci se afla într-o stare avansată de ebrietate atunci când a săvârșit fapta.

Procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus schimbarea încadrării juridice din infracțiunea de „lovire sau alte violențe” în infracțiunea de „tentativă de omor”.

Petru – Dănuț Lucaci a fost prezentat procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava ocazie cu care acesta a fost reținut pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentat Tribunalului Suceava în vederea dispunerii față de acesta a unei măsuri preventive.                

Adauga comentariu