Racolatorii de cerșetori din Câmpulung Moldovenesc au bocit în fața judecătorilor și au negat faptele imputate de DIICOT

Inculpații din dosarul racolării de cerșetori din Câmpulung Moldovenesc nu și-au recunoscut faptele nici măcar în ultima clipă. Gheorghe Lazăr, Tudor Lazăr, Gheorghe Lazăr „Norocel”, Florea Lazăr, Motan Livica și Pardalian Lazăr au negat faptul că și-ar fi trimis copii la cerșit. 

Toți au recunoscut că au apelat la mila trecătorilor și încă cerșesc pentru a se întreține, dar când a venit vorba despre copii, tuturor le-au dat lacrimile și negau faptul că și-au obligat odraslele să practice cerșetoria.

Judecătorii au anunțat că vor da o pronunțare în acest dosar peste două săptămâni de zile.

Cei șase inculpați au fost acuzați săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, vătămare corporală, tentativă de omor calificat, lovire sau alte violențe și exploatarea cerșetoriei.

În trecut, traficanții cerșeau și ei, simulând diferite handicapuri fizice pentru a își supraveghea „angajații”. Acum încă practică acest „sport” pe motivul că sunt bolnavi, bătrâni, fără școală și nu îi angajează nimeni.

Doi dintre inculpați, Gheorghe Lazăr și Gheorghe Lazăr „Norocel”, tată și fiu, au omorât la începutul anilor 2000 două tinere de etnie rromă în vârstă de aproximativ 25 de ani.

sursa foto: adevarul.ro

Adauga comentariu