Radu Hojbotă a fost numit primarul comunei Mănăstirea Humorului, deși el a anunțat că un alt candidat ar avea cu șase voturi mai mult decât el

Radu Hojbotă, care la alegerile locale de duminică a candidat din partea Partidului Mișcarea Populară pentru funcția de primar al comunei Mănăstirea Humorului, a fost numit câștigătorul fotoliului de edil, chiar dacă până și el a spus de pagina sa de Facebook că se află pe locul doi conform primei numărători.

Atât presa locală, cât și oamenii l-au făcut primar pe Radu Hojbotă, deși la data de 28 septembrie 2020, în jurul orei 03.00, bărbatul a anunțat pe pagina sa de Facebook că, în urma primei numărători, candidatul de la USR-PLUS avea 619 voturi, iar candidatul de la PMP avea 613 voturi.

Dar totuși, dimineața, presa locală și oamenii l-au numit primar pe Radu Hojbotă. Prietenii politicianului l-au felicitat pe acesta pe pagina sa de Facebook pentru rezultatul obținut.

De asemenea, Radu Hojbotă a devenit primarul comunei Mănăstirea Humorului și pe Wikipedia, unde în dreptul secțiunii „primar al comunei” a fost trecut numele candidatului de la PMP.

Conform ultimelor actualizări ale datelor furnizate de Biroul Electoral Central între cei doi candidați există momentan o diferență de șase voturi.

Rezultate provizorii la data de 1 octombrie 2020:

  1. Viorel Croitoru - 31,90% (620)
  2. Radu Hojbotă - 31,60% (614)

Până la publicarea rezultatelor finale, candidatul PMP mai poate spera la obținerea funcției de primar.

 

Adauga comentariu