Răspunsul ironic al ÎPS Calinic când a fost întrebat despre cumpărarea posturilor de preoți din parohii: „Locurile <călduţe> despre care faceţi vorbire, sau mai puţin călduţe, acestea se pot cumpăra, pe bază de chitanţe, doar în cimitirul parohiei”

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, ÎPS Calinic, se arată deschis comunicării cu cetățenii răspunzându-le la întrebări și la înștiințările cu privire la unele probleme. Pentru a ușura această comunicare, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților publică zilnic mesaje între oameni și ÎPS Calinic pe site-ul eparhiei la rubrica „Răspunsul ierarhului”.

Un cetățean l-a întrebat pe Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, ce va face în privința faptului că s-ar cumpăra posturile de preoți din parohii.

Răspunsul ÎPS Calinic a fost unul scurt și la obiect, ușor ironic.

MESAJUL CETĂȚEANULUI A.C.

„Sărut dreapta, Înaltpreasfinţite Părinte Calinic. O singură întrebare am: ce aveţi de gând să faceţi cu practica «cumpărării» unui loc călduţ într-o anume parohie, ca preot paroh sau preot simplu? Doamne, ajută!”

RĂSPUNSUL ÎPS CALINIC

„Stimate domnule! În Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, parohiile se câştigă astfel: cele din mediul urban, prin concurs scris şi oral; cele din mediul rural, prin concurs de dosare; iar cele până într-o sută de familii sunt date pentru tinerii care iau examenul de capacitate, în funcţie de nota obţinută şi opţiunea exprimată.

Cât despre locurile <călduţe> despre care faceţi vorbire, sau mai puţin călduţe (n.n), acestea se pot cumpăra, pe bază de chitanţe, doar în cimitirul parohiei. Doamne, ajută!”

 

 

 

 

 

Adauga comentariu