Recidivistul care a înjunghiat un bărbat pentru că a refuzat să-i facă cinste cu băuturi alcoolice va sta mai bine de cinci ani după gratii

Curtea de Apel Suceava l-a condamnat pe Silviu Moțoc la cinci ani și două luni de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de „tentativă de omor”. Decizia judecătorilor suceveni este definitivă.

Anchetatorii au stabilit că Silviu Moțoc are domiciliul legal în judeţul Botoşani, iar în dimineaţa zilei de 21 octombrie 2018 s-a deplasat în comuna Pătrăuți pentru a-şi vizita mama precum şi copiii aflaţi în grija acesteia.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au mai concluzionat că inculpatul îl cunoaştea pe Adrian H. (40 de ani), localnic, însă niciodată între aceştia nu au existat incidente.

Atât în dimineaţa acelei zile, în jurul orei 08.00, cât şi în jurul orelor amiezii, ora 12.00, Adrian H. s-a întâlnit cu inculpatul Silviu Moțoc în centrul comunei Pătrăuți, precum şi pe raza unei comune învecinate, fără a purta vreo discuţie cu acesta.

Pe la ora 15.00, Moțoc se afla pe raza localității Pătrăuți și consuma băuturi alcoolice împreună cu alți cunoscuți. Prin apropierea aceluiaşi bar unde inculpatul consuma băuturi alcoolice a trecut Adrian H. însoţit de un prieten. Când cele două persoane au ajuns în apropierea lui, Silviu Moțoc i-a cerut bărbatului de 40 de ani să le facă cinste, însă victima a refuzat afirmând că nu are bani.

Adrian H. și-a continuat deplasarea pe drumul public împreună cu prietenul său însă, din motive neprecizate, inculpatul l-a urmărit pe o distanţă de aproximativ 100 de metri, iar în momentul în care a ajuns în spatele acestuia, fără a-i spune ceva, a scos din buzunar un cuţit şi i-a aplicat o lovitură cu acest obiect în şoldul stâng.

Bărbatul atacat s-a întors cu faţa către agresor şi a constatat că acesta încearcă să-i aplice o nouă lovitură, de sus în jos, cu acelaşi cuţit. Persoana vătămată a ridicat braţul stâng cu intenţia de a se apăra, recepționând lovitura în zona feţei dorsale a braţului stâng.

„După aplicarea acestor lovituri persoanei vătămate, agresorul a proferat la adresa acesteia insulte şi injurii, amenințând că-i va omorî şi pe membrii familiei sale, îndepărtându-se apoi de persoana vătămată, ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic”, au arătat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Ulterior agresiunii, la ora 15.44, un martor a sunat la 112, solicitând deplasarea unui echipaj medical. Victima a fost transportată cu un echipaj SMURD la Spitalul judeţean de urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava pentru acordarea asistenţei medicale.

Medicul legist din cadrul Serviciului de Medicină Legală Suceava a efectuat examinarea medico – legală a victimei, concluzionând că victima a prezentat un traumatism al membrului superior stâng (obiectivat prin plagă înţepat-tăiată profundă braţ stâng cu secţionarea planurilor musculo-aponevrotice şi lezare vasculară) şi un traumatism al membrului inferior stâng (obiectivat prin plagă înţepat-tăiată superficială fesa stângă), ambele tratate chirurgical, complicate în evoluţie cu şoc hemoragic. Leziunile s-au putut produce prin lovire cu un obiect înţepător-tăietor, posibil cuţit; aceste leziuni pot necesita în vederea vindecării un număr de 25 - 30 zile de îngrijiri medicale; în opinia medicului legist viaţa victimei a fost pusă în primejdie. Leziunea de la nivelul braţului stâng s-a apreciat a avea caracter de apărare.

După comiterea agresiunii, Silviu Moțoc s-a deplasat în continuare pe drumul public cu cuţitul în mână, la vedere, afirmând că se va lupta cu orice persoană doreşte să facă acest lucru,fapt care a creat o stare de temere persoanelor care se aflau în apropiere, tulburând în acest mod ordinea și liniștea publică, după care s-a deplasat la locuinţa mamei sale.

Inculpatul se află în stare de recidivă, începând cu anul 2003 acesta fiind condamnat în repetate rânduri la pedepse privative de libertate pentru comiterea mai multor tipuri de infracţiuni. În perioada 30 aprilie - 23 noiembrie 2017 a executat o ultimă condamnare în penitenciar, fiind liberat la termen.

Adauga comentariu