Recidivistul Kekei a fost arestat preventiv după ce și-a făcut un obicei din a fura țigări dintr-un magazin din Fălticeni

Ieri, Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni a formulat o propunere de arestare preventivă a inculpatului Pavel – Florin Andronache zis Kekei, recidivist, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat în formă continuată.

Propunerea a fost însuşită de judecătorul de drepturi şi libertăţi  din cadrul Judecătoriei Fălticeni, care a  dispus arestarea preventivă pentru 30 zile a individului.  

Anchetatorii au stabilit că, în noaptea de 30 septembrie spre 1 octombrie 2019, inculpatul a încercat să pătrundă într-un magazin situat în piaţa agroalimentară din Fălticeni pentru a sustrage bunuri, iar ulterior, în zilele de 15 octombrie  2019 şi 4 martie 2020, pe timpul nopţii, Kekei a reuşit să pătrundă prin efracţie în acelaşi magazin, loc de unde a furatmai multe pachete de ţigări, valoarea prejudiciului fiind estimată la suma de 24.500 de lei, parţial recuperat.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea unei măsuri preventive  reprezintă   etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.                                         

Aproape că a omorât un tânăr pentru o țigară

Andronache zis Kekei este un individ certat cu legea din fragedă pruncie. În noaptea de 23 spre 24 septembrie 2011, Cezar N. de 24 de ani a fost înjunghiat în Parcul Primăriei din municipiului Fălticeni de către Pavel Florin Andronache, aflat în stare de ebrietate, sub pretextul că a refuzat să-i dea acestuia o țigară.

În noaptea cu pricina, Mihaela C. de 22 de ani, din Fălticeni, se afla împreună cu prietenul ei, Cezar N., de 24 de ani, din orașul Ianca, județul Brăila, și alături de colega ei Andreea D., de 22 de ani, în jurul orei 00.40 pe o bancă în parcul amintit, stând la discuții și consumând semințe și bere.

La un moment dat a apărut un tânăr care, fiind sub influența băuturilor alcoolice și sub pretextul refuzului acestora de a-l servi cu o țigară a început să le adreseze injurii și amenințări. După ce i s-a solicitat să plece, agresorul s-a conformat, însă, după aproximativ 20 minute a revenit cu un cuțit, cu care l-a lovit pe Cezar N., creându-i leziuni grave.

Victima a fost transportată la Triajul Spitalului municipal Fălticeni, iar apoi a fost transferată de urgență la Unitatea de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Suceava. Aici i s-a stabilit diagnosticul: „plagă înjunghiată hemitorace drept, pneumotorax” și a fost supus unei intervenții chirurgicale de urgență.

În urma examinării medico – legale s-a concluzionat că partea vătămată prezenta o „plagă înțepat-tăiată cu hemopneumotorax drept, plagă tăiată mâna stângă”, ce s-au putut produce prin lovire cu corp tăietor înțepător. Conform  raportului de constatare medico-legală întocmit în cauză, medicii legiști au concluzionat că victima a prezentat leziuni care au fost de natură a-i pune viața în primejdie și că intervenția chirurgicală de urgență a fost obligatorie pentru salvarea vieții acesteia.

De asemenea, agresorul mai este cercetat și pentru faptul că a lovit-o cu pumnii și picioarele și pe Mihaela C. de 22 de ani, provocându-i leziuni ce au necesitat mai multe zile de îngrijiri medicale.

Sursa foto: www.ziaruldepenet.ro

Adauga comentariu