Recomandările ÎPS Calinic pentru un tânăr student care nu se simte atras de Biserică și se îndoiește de existența divinității și a vieții de apoi

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, ÎPS Calinic, se arată deschis comunicării cu cetățenii răspunzându-le la întrebări și la înștiințările cu privire la unele probleme. Pentru a ușura această comunicare, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților publică zilnic mesaje între oameni și ÎPS Calinic pe site-ul eparhiei la rubrica „Răspunsul ierarhului”.

Un tânăr de 22 de ani, care susține că nu are nicio atracție față de Biserică și că are mai multe întrebări dar nu știe cui să i le adrese, i-a cerut Arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților să îl îndrume.

MESAJUL LUI I.C.

„Bună seara, am observat că răspundeți la email-uri, așa că zic să vă trimit și eu unul. Am 22 de ani, sunt student. Nu simt niciun fel de atracție față de Biserică, credință, rugăciune, tradiție. În general, sunt indiferent și apatic, nu simt că ar exista vreo conexiune cu nicio putere superioară. Mă îndoiesc de existența divinității și a vreunei vieți de apoi. Din cauza aceasta încerc să îmi fac viața cât mai bună (aș mai avea de adăugat, dar presupun că este suficient). Poate îmi puteți trimite o părere și o direcție. Am multe întrebări, nu știu cui să i le pun.”

RĂSPUNSUL ÎPS CALINIC

„Doamne, ajută! Despre neliniștile dumneavoastră puteți discuta cu un duhovnic iscusit, cum ar fi părintele Constantin Necula, care înainte de a urma Facultatea de Teologie a trecut și el prin anumite îndoieli, sau cu un alt părinte profesor, care ar putea să vă dea răspunsurile mult așteptate de dumneavoastră. În afară de aceasta, citiți cărți folositoare de suflet: Sfânta Scriptură (îndeosebi Noul Testament), Filocaliile, scrierile părintelui Dumitru Stăniloae, scrierile Sfântului Siluan Athonitul (în volumul <Între iadul deznădejdii și iadul smereniei> descrie lupta intensă cu îndoiala), Viețile Sfinților, Actele martirice și multe altele. Mult succes!”

Adauga comentariu