Refacerea Coaliției cu USR înseamnă ca PNL să fie sluga capriciilor lui Ludovic Orban și ale lui Cioloș. Refacerea USL înseamnă un singur stăpân: PSD

Tabloul politic din parlament arată acum așa:

PSD – 157 senatori şi deputaţi
PNL – 119 senatori şi deputaţi
USRPLUS – 80 senatori şi deputaţi
UDMR – 29 senatori şi deputaţi
AUR – 43 senatori şi deputaţi
Minorităţi – 18 deputaţi
Neafiliaţi – 20 senatori şi deputaţi
TOTAL: 466 senatori şi deputaţi
MAJORITATE: 234 voturi

PNL are 119 senatori şi deputaţi, UDMR are 29 senatori şi deputaţi, USR are 80 de senatori și deputați. Prin urmare de toți sunt 228 de senatori și deputați. Lipsesc 6 voturi care sunt la Ludovic Orban, sau la PSD dacă iau decizia de a învesti acest guvern și a-l lăsa să se facă de râs în speranța că vor culege roadele acestei dezastruoase guvernări în 2024.

Florin Cîțu și amicul să de la Finanțe, Vîlceanu, cică ar dori refacerea alianței cu USR, pe motiv, zic ”sursele” din piață, că astfel ar deveni irelevanți într-o guvernare ”stabilă” PNL-PSD.

Deocamdată, PNL este reunit în BPN restrâns (20 de lideri) pentru pentru a valida sau nu cele două decizii propuse luni seară de Biroul Executiv: depunerea mandatului premierului desemnat, Nicolae Ciucă, și flexibilizarea mandatului, adică renunțarea la varianta guvern minoritar.și a stabili cu cine fac alianță: cu PSD, sau cu USR.

Conducerea PNL se va reuni din nou în formulă restrânsă (Birou Politic Național, circa 20 de lideri) pentru a valida sau nu cele două decizii propuse luni seară de Biroul Executiv: depunerea mandatului premierului desemnat, Nicolae Ciucă, și flexibilizarea mandatului, adică renunțarea la varianta guvern minoritar.

Deocamdată, matematic, refacerea Coaliției pare imposibilă. BPN al PNL trebuie să decidă în pumnul cui își lasă ouăle la strâns: ale PSD, sau ale lui Orban și USR. Parcă e mai bine să te ”chinuie” un singur inamic...

PENTRU A ÎNȚELEGE DE CE, CITEȘTE: Da’ de ce eu vicepreședinte?

 

Adauga comentariu