Replică dură a polițistului sucevean Bogdan Bănică la adresa ministrului de Interne: „Minți, domnule ministru! Polițiștii și polițiștii de frontieră NU au fost niciun minut instruiți cu privire la tipurile de măști”

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode (PNL), a anunțat faptul că polițiștii cunosc toate măsurile adoptate de autoritățile centrale privind prevenirea și combaterea răspândirii coronavirusului și că aceștia știu ce să facă în situațiile în care măsurile nu sunt respectate. În urma declarației ministrului, polițistul sindicalist sucevean Bogdan Bănică l-a acuzat pe politician că a mințit. Președinte executiv al SNPR DECUS susține că „polițiștii și polițiștii de frontieră NU au fost niciun minut instruiți cu privire la tipurile de măști”.

„MINȚI, Domnule Ministru! [‼️]
Și nu pot asista impasibil la felul cum, fără nicio remușcare, minți întreaga națiune.
În cursul zilei de astăzi, Ministrul Afacerilor Interne, onor Lucian Bode, a exclamat incisiv faptul că polițiștii au fost instruiți cu privire la diferențele dintre măștile textile și cele agreate în momentul de față de legiuitor.
Nu cred că nefericitul este dezinformat, întrucât era destul de bine pregătit în sacoșă cu grafice, situații și analize, astfel încât afirm, având proprietatea termenilor, că Bode A MINȚIT, în perfectă cunoștință de cauză: polițiștii și polițiștii de frontieră NU au fost niciun minut instruiți cu privire la tipurile de măști, astfel încât să poată aplica legea. Pe Bode cine îl trage la răspundere pentru dezinformarea CU INTENȚIE a populației?!
Minți, domnule Bode! Așa cum ne-ai mințit pe noi, polițiștii, minți acum întreaga populație a acestei țări, cu infatuare, aroganță și cinism. Minți cum respiri, domnule Bode! [‼️]
Cred că este timpul ca și societatea civilă să îl sancționeze pentru nemernicia minciunilor aruncate în spațiul public, creând un cadru de pseudolegalitate a acțiunilor impuse subalternilor!
AI MINȚIT, Domnule Ministru! Ca un pungaș ordinar.
______________________________________________________________________
Art. 404 din Codul Penal: Comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de ştiri, date sau informaţii false ori de documente falsificate, cunoscând caracterul fals al acestora, dacă prin aceasta se pune în pericol securitatea naţională, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani”, a spus Bogdan Bănică.

Ministrul Lucian Bode a răspuns acuzațiilor.

„Da, am văzut apelul unui sindicat din multele sindicate din Poliţia Română. Eu am avut foarte multe discuţii cu structurile noastre din Ministerul Afacerilor Interne. La rândul lor, structurile au discutat cu conducerea Poliţiei Române, a Jandarmeriei, a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, au discutat cu structurile judeţene, am avut videoconferinţă.

Toate măsurile pe care Guvernul le-a luat, autorităţile centrale le-au luat în această perioadă, le sunt cunoscute şi au fost prelucrate imediat ce ele au fost adoptate. Am văzut şi acea situaţie nefericită de la Constanţa, în care un poliţist spune că nu va aplica nicio sancţiune legată de nepurtarea măştii, pentru că (…) nu are pregătirea de specialitate. Noi, prin ordinul comun ministrul Muncii – ministrul Sănătăţii – ministrul Afacerilor Interne, Ordinul 30, am spus foarte clar la articolul 1, alineatul 2: ‘În înţelesul prezentului ordin sunt considerate neconforme măştile care sunt confecţionate din material textil şi/sau plastic’”, a explicat Lucian Bode.

Adauga comentariu