Reprezentanții Primăriei Suceava vor să „inventeze” semaforul la care stai pe loc atunci când se face verde

Primăria municipiului Suceava intenționează să desființeze două treceri pentru pietoni de pe bulevardul principal al orașului, respectiv cea din zona Tribunalului și cea din fața Băncii Naționale a României.

În plus, reprezentanții Primăriei Suceava vor monta un semafor la trecerea pentru pietoni din fața Parcului „Trei Bărboși”.

Este interesant de analizat cum au luat această decizie cei de la Primăria Suceava. Practic, semaforul respectiv va fi poate primul semafor care nu îți va permite să înaintezi chiar dacă arată culoarea verde.

Vă prezentăm o situație ipotetică. Șoferii de pe banda a doua, care circulă pe direcția Policlinică – Centru, vor trebui să oprească la trecerea pentru pietoni de la Parcul „Trei Bărboși”, atunci când semaforul va arăta culoarea roșie. În momentul în care semaforul se va face verde, ei vor putea înainta, doar în cazul în care niciunul dintre conducătorii auto de pe banda lor de mers nu vor vira la stânga pe strada Trandafirilor.

În acest caz, șoferul care va vira la stânga va trebui să aștepte culoarea roșie a semaforului pentru ca mașinile din sens opus să se oprească. În tot acest timp, cei din spatele lui, vor avea nevoie ca prima bandă să nu fie ocupată pentru a-și putea continua deplasarea către înainte.

Soluția găsită de Primăria Suceava nu pare deloc una oportună, aglomerația urmând a fi la ea acasă pe bulevardul principal al municipiului.

Mai indicat ar fi fost ca trecerea pentru pietoni de la Tribunalul Suceava să fi fost semaforizată, pentru că ar fi permis și șoferilor care se deplasează pe Aleea Anastasie Crimca să poată vira la dreapta fără probleme și fără a încurca traficul.

Primăria Suceava are nevoie și de avizul Poliției Rutiere pentru a monta semaforul de la Parcul „Trei Bărboși”, însă polițiștii rutieri suceveni nu au dat niciodată dovadă de mai multă imaginație decât cei care conduc orașul.

Adauga comentariu