România la proțap

Iar am fost proști, iar ăștia de ne conduc, deștepți. Păi noi n-am înțeles ce înseamnă, de fapt, guvernarea rotativă. Ăștia ne-au pus la proțap, băăă, să ne perpelim la foc mic, până ne ardem!

La cât ne-am ars în ultimii 32 de ani, ce contează dacă o mai facem o dată? Suntem căliți, avem pielea tăbăcită, hai cu rotativa, că e frig afară și ne-am încălzi un pic!

Da' stați, că nici nu trebuie să așteptăm guvernarea rotativă: suntem la proțap de două luni jumate! Nu vedeți cum ne învârt ăștia din septembrie, cu criza politică, să fie siguri că iese cea mai bună friptură de porc? Pardon, de popor.

„Încetuc, încetuc, românilor, o carne la proțap cere timp. O să băgăm un pic țara în criză, că focul de sub voi trebuie întreținut. Mmmm, ce bine miroase! O să ieșiți perfect! Arși.”

Și în timp ce ne învârteau ăștia, ne mai scăpa câte un guițat: „Băi, dar chiar sunteți iresponsabili? Murim de Covid, și voi ne țineți pe jar?”

„Shhht, românilor, nu vă agitați, că negociem! Tăceți și învârtiți-vă, că o să ieșiți extrem de gustoși! O să aveți un gust amar, dar tot gust e.”

Și ne învârteam, și ne învârteam, și mirosea tot mai bine a carne, pe măsură ce mai ardea câte un spital.

„Așa, așa, românilor, fiți cuminți și o să ieșiți de revistă culinară! Uite, vă mai aruncăm un os și vi-l dăm pe Dacian Cioloș! Ah, n-a trecut de Parlament? Ghinion, mai stați un pic pe foc.”

„Păi bine, da' cât să mai stăm? Nu vedeți că se duce dracului țara?”

„Calm, că dacă vă stresați, stricați carnea. Mai discutăm, ne mai înțelegem, că oameni suntem! Hai, că vă mai ungem cu niște sos de abureală și vi-l dăm pe Nicolae Ciucă! Ceee, și-a depus mandatul? Aia e, vă pătrundeți mai bine! Sau vă pătrundem, pe la spate.”

Și ne învârteam, și ne învârteam, iar ei negociau și tot negociau.

„Eh, românașilor, cum e? Așa-i că-i bine la căldurică? Fiți atenți la ce ne-am gândit: cea mai bună soluție pentru țară e o guvernare PNL+PSD+UDMR! Nu-i așa că suntem super deștepți?”

„Băi, ați înnebunit? Cum adică alianță între PSD și PNL? Vă bateți joc de noi???”

„Shhht, că e spre binele vostru! Nu vă tot enervați, că o să ieșiți în sânge și nouă ne place carnea bine făcută! Cât timp vă mai perpeliți voi, noi o să mai negociem un pic, ok? Super! Vedeți ce bine ne înțelegem?”

Și negociază, și negociază, iar noi ne învârtim și ne învârtim. Iar ei vin și ne spun acum, din senin: „Nu se mai poate așa, țara asta are nevoie de un guvern! Trebuie să formăm cât de repede un guvern! Nu ne mai permitem nicio secundă de întârziere: trebuie să stabilim un program de guvernare și să formăm guvernul!”

De parcă noi, poporul, ținem țara în criză de două luni jumate, iar ei tocmai au aterizat acum în România și ne spun: „Băi, primitivilor, cum puteți sta neguvernați de atâta timp? Sunteți ceva trib de sălbatici, de n-aveți conducători? Haideți că vă rezolvăm noi!”

Și ne-au rezolvat. Și-au dat mâna peste țară și au ajuns la soluția imorală, dar necesară și rotativă. Și, până la urmă, ce e așa grav că PNL se aliază cu PSD? Nu bat inimi de români în ambele partide?

Nu avem un cântec popular care ne spune că „Noi suntem români”? Nu avem „Hora unirii” care ne spune „să dăm mână cu mână, cei cu inima română”?

Nu avem noi poezia lui Eminescu „Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie”, în care ni se spune: „Fiii tăi trăiască numai în frăție”?

Ce tot dezbatem atâta, când știm că politicienii fac TOTUL pentru interesul național?

Ia, hai, ciocu' mic și stați cuminți pe proțap!

Comentarii

Stan Vasile

18.11.2021 12:42
Si ambiental s-a auzit "asa grait-a zarathustra" de Strauss cand le-a venit ideea 🤣

Adauga comentariu