Rromii din Mironu care s-au bătut cu topoare, sape, pari și coase au fost trimiși în judecată

Astăzi, reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului au adus la cunoștință opiniei publice faptul că procurorii Parchetului menționat au dispus la data de 17 iulie 2020 trimiterea în judecată, sub măsura preventivă a controlului judiciar a patru cetățeni de etnie rromă pentru săvârșirea infracțiunilor de „lovirea sau alte violențe” și „tulburarea ordinii și liniștii publice”.

La data de 10 iunie 2020, în jurul orei 18.00, persoanele vătămate Iulian Plaiu și Radu Niculaie Plaiu, se întorceau de la un magazin dintr-o zona rurală a judeţului Suceava şi se îndreptau spre locuinţa lor, care se învecinează cu locuinţa familiei Țuca. În timp ce se aflau în faţa locuinţei martorului P.G., pe drumul comunal, în zona numită „Bahnă”, din curtea familiei vecine au ieşit inculpaţii Roman Ilie Țuca şi Vandam Țuca, care aveau asupra lor obiecte contondente şi care s-au năpustit asupra celor doi fraţi.

În aceste condiţii, Roman Ilie Țuca l-a lovit cu o săpăligă peste corp şi cap şi inculpatul Vandam Țuca l-a lovit cu un topor peste corp pe Iulian Paiu provocându-i leziuni în zona capului, a braţului stâng şi a membrului inferior stâng, respectiv plagă contuză, excoriaţii, echimoză şi fractură de cubitus şi rotulă stângi, necesitând 55-60 zile de îngrijiri medicale .

Între timp, în conflict a intervenit şi inculpatul Mihai Moldovan care iniţial avea asupra sa o coasă după care a lăsat coasa şi a luat un par, cu care a intenţionat să îl lovească pe Iulian Plaiu. Agresiunile fizice descrise mai sus au fost observate şi de persoana vătămată Sănduca Plaiu, mama primei victimei, care în încercarea de a-l proteja pe fiul ei, a intervenit în conflict, şi a fost lovită cu parul, în zona braţului, de inculpatul Mihai Moldovan suferind leziuni în zona braţului drept, respectiv contuzie cu echimoză şi excoriaţie, necesitând 6-8 zile de îngrijiri medicale.

Totodată, Radu Nicolaie Plaiu a fost agresat fizic de inculpatul  Radu Ilie Țucă, care l-a lovit cu un par în zona capului şi piciorului, provocându-i leziuni ce au necesitat 3-5 zile de îngrijiri medicale.

Ulterior acestui incident, la data de 10.06.2020, în jurul orei 18:30, în timp ce inculpatul - persoana vătămată Mihai Moldovan se afla în faţa locuinţei sale, a fost la rândul său tăiat cu o coasă în zona braţului stâng de către inculpatul Samuel Plaiu suferind leziuni necesitând 14-16 zile de îngrijiri medicale.

„Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, au transmis reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului.


Vă amintim că aceleași familii s-au mai bătut și în luna martie a acestui an. Atunci, participanții au aruncat cu pietre unii în alții.

Adauga comentariu