Rromii din Șcheia au reluat șirul de furturi din locuințe. Un minor a fost reținut în urma unor percheziții făcute de polițiști

În ultima perioadă, minorii din cătunul de rromi din Șcheia și-au reluat furturile. La data de 8 noiembrie 2019, a reclamat faptul că hoții au pătruns în locuința sa de unde au furat mai multe bunuri. În urma investigațiilor desfășurate de polițiști, la data de 11 noiembrie a.c., polițiștii au stabilit că autorii furtului sunt Ionuț Bergheaua (16 ani) și Zobar Mazarache (14 ani), ambii din comuna Șcheia.

Oamenii legii au făcut ieri patru percheziții domiciliare, ocazie cu care a fost găsită și ridicată o pompă de apă submersibilă care face obiectul cercetărilor unei alte cauze penale privind furtul comis in dauna altui localnic, la data de 9 noiembrie 2019.

Cei doi minori au fost duși la sediul Poliției comunale Șcheia. După audieri, Bergheaua a fost reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în arestul IPJ Suceava, iar Mazarache a fost lăsat în libertate, urmând să fie expertizat din punct de vedere medico – legal psihiatric.

Cercetările sunt continuate de polițiști în vederea probării întregii activități infracționale a celor doi suspecți.         

Adauga comentariu