Rusoaica urmărită internațional, pe care polițiștii suceveni de frontieră au identificat-o în PTF Siret, va mai sta 25 de zile în Arestul IPJ Suceava. Aceasta ar fi făcut parte dintr-o grupare armată ce a luptat în Siria

Curtea de Apel Suceava a prelungiat cu 25 de zile mandatul de arestare emis pe numele rusoaicei Amina Gerikhanova.

La începutul lunii aprilie, respectiv la data de 5 aprilie, rusoaica va avea următorul termen pentru procesul de extrădare. Între timp se așteaptă din Rusia mai multe documente ce vor fi adăugate în dosar.

Vă amintim că la data de 11 martie 2022 , o rusoaică urmărită internațional a fost identificată la vama Siret din România. 

Amina Gerikhanova, în vârstă de 36 de ani, avea un mandat de arestare emis pe numele său de un tribunal din orașul Groznâi, pentru acuzații de participare la grupare armată ilegală. Femeia în cauză ar fi luptat în Siria de partea unor grupări armate timp de un an.

Când a fost identificată de autoritățile române, femeia se afla într-un autocar care se deplasa pe ruta Ucraina- Turcia. Aceasta era însoțită de un copil în vârstă de opt ani care a fost preluat de Protecția Copilului din Suceava. Ulterior copilul a fost preluat de un unchi din partea tatălui, venit din Austria pentru a-l lua pe minor.

Conform spuselor femeii, aceasta ar fi fugit  din Cecenia, de teama regimului dictatorial, al lui Ramzan Kadîrov - aliatul lui Putin.

Adauga comentariu