S-a dat startul licitației pentru proiectul de modernizare a liniei de cale ferată Suceava - Pojorâta

CFR SA a anunțat astăzi că a lansat licitația pentru realizarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic de modernizare a liniei de cale ferată Suceava-Pojorâta, în lungime de 85 de kilometri.

În urma modernizării căii ferate, pe această secțiune viteza maximă de circulație ar urma să crească la 160 km/h pentru trenurile de călători și la de 120 km/h pentru trenurile de marfă, potrivit mediafax.ro.

„Studiul de fezabilitate și Proiectul Tehnic pentru modernizarea liniei de cale ferată pe subsecțiunea 3 Pojorâta-Suceava, în lungime de aproximativ 85 km, au drept scop identificarea soluției optime din punct de vedere tehnic, operațional, economic, financiar, al impactului asupra mediului.și al schimbărilor climatice”, se arată într-un comunicat al CFR SA.

Obiectivul general al contractului este modernizarea infrastructurii feroviare între Pojorâta și Suceava, pentru integrarea unui transport durabil între regiunea Centrală și Nord-Estică a țării, asigurarea dezvoltării socio-economice a zonelor traversate, îmbunătățirea competitivității economice a României și asigurarea condițiilor necesare pentru creșterea numărului de pasageri și a volumului de mărfuri transportate pe rețeaua TEN-T.

Contractul prevede și atingerea unor obiective specifice, printre care creșterea vitezei de circulație și, implicit, reducerea duratei de călătorie pe subsecțiunea analizată și pe întreaga secțiune Apahida - Suceava și îmbunătățirea condițiilor de călătorie și creșterea gradului de siguranță.

Valoarea estimată a contractului este de 42.740.987,93 RON, sursa de finanţare fiind asigurată în procent de 85% din fonduri europene nerambursabile și 15% fonduri naționale. Durata contractului este de 23 de luni. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 29 martie 2021.

sursa material: www.stiripesurse.ro 

Adauga comentariu