Sălbaticii din Dumbrăveni, tată și fiu, care au schingiuit un cal, au fost condamnați definitiv la închisoare cu suspendare. Timp de doi ani aceștia nu au voie să dețină animale

Curtea de Apel Suceava a admis apelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava împotriva sentinţei penale față de inculpații Nicu Stan și Florin Stan pentru săvârșirea infracțiunii de „rănirea sau schingiuirea animalelor”.

Nicu Stan (30 de ani) a fost condamnat la un an și 10 luni de închisoare cu suspendare, iar Florin Stan (48 de ani) a fost condamnat la șase luni și 10 zile de închisoare cu suspendare. Pe lângă aceste pedepse, indivizilor li se interzice dreptul de a deține animale pe o durată de doi ani.

Pe durata termenului de supraveghere inculpatul Nicu Stan are obligaţia să frecventeze unul dintre programele de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate apreciat ca adecvat de către Serviciul de probaţiune Suceava. Individul trebuie să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de 90 de zile în cadrul Primăriei comumei Dumbrăveni sau în cadrul Primăriei municipiului Suceava.

Pe durata termenului de supraveghere inculpatul Florin Stan are obligaţia să frecventeze unul dintre programele de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate apreciat ca adecvat de către Serviciul de probaţiune Suceava. Individul trebuie să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de 80 de zile, în cadrul Primăriei comunei Dumbrăveni sau în cadrul Primăriei municipiului Suceava.

Decizia este definitivă.

 


Vă aducem aminte faptul că în vara anului 2020, pe rețele de socializare au circulat mai multe imagini cu un cal care este bătut cu sălbăticie de către doi indivizi din comuna Dumbrăveni. Polițiștii suceveni s-au autosesizat și au întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de „rănirea animalelor cu intenție”.

Ulterior, în urma cercetărilor făcute, oamenii legii au stabilit că autorii oribilei fapte sunt Nicu Stan (28 de ani) și Florin Stan (47 de ani), tată și fiu, ambii din comuna Dumbrăveni. Cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore pentru infracțiunile de „rănirea sau schingiuirea animalelor” și „ultraj contra bunelor moravuri”.

Adauga comentariu