Sălbaticii rromi, care furau lemne dintr-o pădure din Pătrăuți și i-au atacat pe jandarmi, și-au aflat condamnările definitive. Magistrații i-au micșorat pedeapsa unuia de la peste nouă ani de închisoare la trei ani și 11 luni

Curtea de Apel Suceava a respins apelul inculpatei Marinica Cherar împotriva sentinței prin care Judecătoria Suceava a condamnat-o la șase luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunilor de „furt de arbori”. 

Pedepsele celorlalți rromi care s-au luat la bătaie cu jandarmii după ce au fost prinși la tăiat de copaci au fost micșorate.

Constantin Abel Cherar a primit trei ani și 11 luni de închisoare, după ce în primă instanță a fost condamnat la nouă ani și trei luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de „ultraj” (un an), „tâlhărie calificată” (cinci ani), „tăierea fără drept de arbori” (un an), „tulburarea ordinii și liniștii publice” (nouă luni).

Ionuț Bradosan Cherar a fost condamnat la trei ani și 11 luni de închisoare pentru săvărșirea infracțiunilor de „ultraj” (șase luni), „tâlhărie calificată” (trei ani și două luni), „tăiere fără drept de arbori” (nouă luni), „tulburarea liniștii și ordinii publice” (șase luni). Pedeapsa acestuia a rămas neschimbată în urma apelului.

Constantin Cherar a murit, iar urmărirea penală față de acesta a încetat. Acesta era cercetat pentru infracțiunea de „furt de arbori”.

Decizia este definitivă.


În anul 2021, doi silvicultori din cadrul Ocolului Silvic Pătrăuți i-au surprins pe mai mulți rromi din zonă în timp ce furau lemne din fondul forestier. La fața locului a intervenit și un echipaj de jandarmi, deoarece angajații Direcției Silvice Suceava au fost amenințați cu topoarele. Nici așa, rromii nu au fost impresionați, ba dimpotrivă, au devenit agresivi cu jandarmii. Încet-încet o parte dintre agresori au fost încătușați.

Persoane din rândul agresorilor au început să filmeze acțiunea, surprinzând și momentul în care o femeie lovește un jandarm cu o bucată de lemn.

Înaintea producerii acestui eveniment, rromii și-au cerut voie de la silvicultori pentru a merge la cules de bureți prin pădure. Când au dat să plece din pădure, căruța rromilor era încărcată cu trunchiuri de copaci, nu cu bureți.

Altercația dintre autorități și hoții de lemne a fost filmată, iar filmarea a fost publicată în presa locală. În imagini apare o femeie cu un par în mână, iar la un moment dat se pare că aceasta îl lovește pe un jandarm în zona spatelui. MINUTUL 00.14 (pentru video AICI)

 

sursa foto: monitorulsv.ro

 

Adauga comentariu